Počela “Dečija nedelja” u Kragujevcu

0
1480

U Kragujevcu se od danas do nedelje, 9. oktobra, obeležava Dečja nedelja, pod sloganom “Neću da brigam – hoću da se igram”. Na različitim lokacijama u gradu tokom ove nedelje biće održan bogat i raznovrstan program za mališane, mlade, ali i roditelјe.decija-nedelja

“Dečija nedelja se već decenijama obeležava svuda u svetu pa i kod nas i cilj je da se pažnja javnosti skrene na prava dece i obaveže svet odraslih da im obezbedimo stabilnu, bezbrižnu i srećnu budućnost i odrastanje”, rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu na svečanom otvaranju ove manifestaciji održane u Pešačkoj zoni u centru Kragujevca.

Od 3. do 9. oktobra u okviru obeležavanja Dečije nedelje na različitim lokacijama i organizacijama biće održan bogat i raznovrstan program za mališane, mlade ali i roditelje.

U vrtiću “Ciciban” biće održana radionica sa roditeljima “Pružam ti ruku” na temu Konvencije o pravima deteta.
Okrugli sto na temu “Igra kao sredstvo edukacije” održaće se u vrtiću “Zeka” a govoriće pedagoškinja Slavica Martinović i psihološkinja Mirjana Milčić.

“Susret prijateljstva” u Pozorištu za decu, “Dečiji škrab” ispred Skupštine grada, u dvorištu obdaništa “Crvenkapa” takmičarske igre za decu iz tog i vrtića “Lane” i “Sunce” deo su programa koji će obeležiti ovogodišnju Dečiju nedelju.

Dan otvorenih vrata održaće se u petak, 7. oktobra u Staroj Skupštini i tom prilikom predsednik Skupštine grada organizovaće prijem za predstavnike parlamenata osnovnih i srednjih škola. Ove godine manifestacije Nedelje starijih i Dečije nedelje završiće se zajedničkom šetnjom najmlađih i starijih sugrađana sa planinarima društva “Žeželj”.

Podršku obeležavnju Dečije nedelje dao je i Sportski centar “Park” besplatnim kartama za zatvorene bazene za porodice sa decom.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime