Počela Akademija ženskog liderstva

0
1071

Akademija ženskog liderstva počela je danas u Kragujevcu. Reč je o programu koji je namenjen političarkama, članicama svih stranaka. Njih 30 će do 18. septembra u hotelu “Kragujevac” učestvovati u diskusijama, predavanjima i obuci na temu zastupljenosti žena u politici i načina zastupanja rodne ravnopravnosti u političkom i javnom životu.

Za učešće na dve ovogodišnje akademije, u Kragujevcu i Zrenjeninu, prijavilo se više od 200 političarki iz 20 političkih stranaka. Prva je danas počela u Kragujevcu. Tokom tri dana učesnice će biti u prilici da steknu nova znanja o liderstvu, političkoj participaciji i zastupljenost. Takođe, polaznice su u prilici da unaprede veštine javnog nastupa.liderke

Učesnice Akademije očekuju da steknu nova znanja koja će im pomoći u svakodnevnom radu. Žele da aktivno doprinose ostvarivanju prava žena kroz političke aktivnosti na lokalnom, ali i na drugim nivoima vlasti.

Akademiju ženskog liderstva su, kao partenrski projekat, prošle godine pokrenuli Beogradski fond za političku izuzetnost i Američka organizacija za međunarodni razvoj (USAID). Partneri programa su Centar za podršku ženama iz Kikinde i Centar modernih veština iz Beograda.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime