PMF: Izložba slika Ane Petrović za početak akademske godine

0
1097

Početak akademske 2017/2018 godine na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu obeležen je otvaranjem izložbe slikarke Ane Petrović.

Ana Petrović  je rodjena u Kragujevcu. Studije je započela na Accademia di Belle Arti, Peruđa (Italija), a diplomirala na  Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na odseku Dizajn tekstila.

Izlagala na više kolektivnih i deset samostalnih izložbi u Maloj galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu, Etnografskom muzeju, Muzeju vazduhoplovstva, Galeriji Macola u Mećavniku, Gradskoj Galeriji Mostovi Balkana, Kući Kralja Petra. Od 2004. do 2009. godine bavila se primenjenim slikarstvom i dizajnom u Mećavniku na Mokroj Gori.

Radi slike, oslikani nameštaj, dizajn tepiha i nameštaja, dizajn tekstila i odevnih predmeta, oslikavanje enterijera, i dizajn predmeta za kuću.

Prirodno matematički fakultet u Kragujevcu ovu školsku godinu počinje sa izuzetnim uspesima i rezultatima pre svega zahvaljujući rangiranju na Šangajskoj listi, kao i časopisu MATCH sa impakt faktorom 3.139, čiji je urednik akademik prof. dr Ivan Gutman.

Na ovogodišnjoj Šangajskoj listi za oblast matematika Univerzitet u Kragujevcu je rangiran između 400. i 500. mesta i time svrstan u 2% najuspešnijih univerziteta u svetu. Ovo pre svega svedoči o visokom nivou naučnog rada iz oblasti matematike.
Ovogodišnja lista je formirana na osnovu naučnih radova iz perioda od 2011.-2015. godine.

Časopis MATCH koji izdaje Univerzitet u Kragujevcu i PMF je međunarodni naučni časopis koji se bavi matematičkom hemijom. Objavljuju se dva broja godišnje, sa po tri sveske. Referisan je u svim bazama naučnih časopisa kao što su Science Citation Index, Chemical Abstract, Mathematical Reviews…

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime