„Pidžama za šestoro“ u Teatru

0
720

Predstava „Pidžama za šestoro“, Marka Kamelotija, u režiji Nenada Gvozdenovića, igra se večeras od 20 časova na sceni Knjaževsko-srpskog teatra, u koprodukciji sa Kraljevačkim teatrom.

U jednom selu, na dva sata od Pariza, nalazi se vikendica popularnog političara Bernara Ližijea i njegove supruge, elitne domaćice, Žaklin. Kao i svaka udaljena vikendica i ova je pogodna za razne tajne ljubavne avanture. Kako se jedan dobro isplaniran vikend sa ljubavnicama može pretvoriti u potpuni, suludi haos? U komadu jednog od najizvođenijih francuskih pisaca vodvilja, Marka Kamelotija, likovi poput pomenutog para, starlete Suzan, kuma Robera, kuvarice Suzet i njenog muža Žorža, poremetiće sve planove i zaigrati komične igre zabune, skrivanja, zataškavanja, podmićivanja i lažnog predstavljanja, sve u cilju prikrivanja ljubavnih afera i svojih malih gadosti, a očuvanju javnog dobrog ugleda omiljenog političkog para, koji je na korak od osvajanja vlasti, ali i zarad sopstvene sigurnosti i profita.

U ovoj urnebesnoj komediji igraju: Miloš Krstović, Nikola Milojević, Gorica Dinulović, Biljana Konstantinović, Milena Jovašević i Predrag Pavlović. Scenografiju potpisuje Milivoje Štulović, kostime Ana Kolbjanova, a autor muzike je Dragoslav Tanasković.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime