Petnaestogodišnji Filip Milivojević nosilac Bogojavljenskog krsta

0
1039

Petnaestogodišnji Filip Milivojević iz Kragujevca, na tradicionlanoj manifestaciji na Bogojavljenje, doplivao je prvi do Časnog krsta na jezeru u Šumaricama. Pored maturanta kragujevačke osnovne škole plivale su i dve devojčice među kojima i najmlađa koja je ikada učestvovala na ovoj manifestaciji, dvanaestogodišnja Saška Ivković. Tradicionalna, 18. po redu versko sportska manifestacija, ove godine zbog epidemije bolesti COVID-19, organizovana je bez publike i uz poštovanje mera.

“Velika mi je čast što sam deo manifestacije Plivanje za Časni krst i što sam dobio mogućnost da plivam za titulu nosioca Bogojavljenskog krsta Šumadije. Nije mi bilo teško da plivam, najveći izazov je da se uđe u vodu, ali kada si dobro pripremljen, onda je sve lakše. Čast mi je da sam osvojio ovu trku i učestvovaću i ubuduće”, kazao je Filip Milivojević, učenik osmog razreda OŠ “Mirko Jovanović“ kome je ovo prvo učešće. Filipovi roditelji kažu da su mu dali saglasnost da učestvuje jer nisu mogli da zanemare njegovu jaku volju i želju, ali njihova briga i strepnja je neizmerna kao i ponos sada. Do Bogojavljenja sledeće godine Filip će čuvati krst Časni za budućeg pobednika.

Za izuzetan podvig i plivanje za krst Časni, Episkop šumadijski Jovan i gradonačelnik Dašić, svim učesnicima uručili su Povelju Grada Kragujevca i Eparhije šumadijske za učešće kao i poklone pokrovitelja i prijatelja manifestacije.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime