Petar Rašić: „Nemam uzore, volim da budem svoj ”

0
4788

Modna industrija je u stalnoj potrazi za novim licima. Dizajneri vole da koriste različita lica kako bi predstavljali svoje kolekcije na najbolji mogući način. U principu, muška modna industrija nije toliko popularna kao ženska, ali poslednjih nekoliko godina interesovanje za muškim modelima raste. U interes toj činjenici ide pokazatelj i postojanje nekoliko muških top modela koji su uspeli da na osnovu svog izgleda postanu zvezde socijalnih mreža, ali i svog posla. Modeling je više od klasičnog slikanja, iziskuje mnogo truda, redovno vežbanje, zdravu ishranu ponekad i rigorozne dijete. Ono što mnogi ljudi ne shvataju je da je biti maneken vrlo zabavno, ali i ta zabava ume da uzima danak.

Naš sugrađanin Petar Rašić je novo lice u toj industriji. Svoju priču započinje prijavivši se za izbor kralja mature u Ekonomskoj školi gde je po njegovim rečima neočekivano trijumfovao. Njegov izgled privukao je FOX modnu agenciju za koju je ubrzo potpisao ugovor. To je bio prvi korak putovanja koje i danas traje.

null

Sebe skromno opisuje kao i svakog njegovog vršnjaka koji je odlučno rešio da iskoristi šansu koja mu se pruža. Od svoje porodice, prijatelja i okoline dobio je neizmernu podršku koja mu je veliki vetar u leđa da što bolje napreduje.

Petar je trenutno u Milanu gde mu se ostvaruje san, a to je obilazak sveta i upoznavanje novih ljudi, njihove kulture, običaja i specificnosti mesta koja posećuje. Konstantna povezanost sa ljudima sa inostranih područja pozitivno deluje na njega, a usput i jača samopouzdanje.

null

Pored česte posete Italije, posao ga vodi i do dalekog istoka, Španije i Nemačke. Poseta Indiji je na njega delovala vrlo inspirativno. Njegova harizma i pozitivan stav su dve stvari po kojima je prepoznatljiv ljudima. Voli sport i uvek nađe vremena za kvalitetan workout i košarku sa svojim prijateljima. Osoba je otvorenog tipa i ne voli ništa da krije.

„Neka vrsta ispoljavanja sebe u što boljem smislu.” , ukratko Petar o svom viđenju smisla mode.

16295357_1647632381930131_976466580_n

Sarađivao je sa domaćim i stranim eminentnim i priznatim fotografima. Uradio je editorijal za Men’s Health Srbiju, kao i Hrvatsku. Na Beogradskoj nedelji mode predstavio je kreacije brenda Martini Vesto. Ne voli da izdvaja nijedno svoje dostignuće, već je na sve jednako ponosan.

null

Svoj stil opisuje kombinacijom sportskog i klasičnog. Modni evergin po njegovom mišljenju su kožne jakne. Takođe, dodaje „Nemam uzore, volim da budem svoj i da se ne ugledam ni na koga.” Svoju budućnost ne voli da planira, već ostavlja sudbini da se igra.

„U početku mi modeling nije bio prioritet, ali vremenom sam se zaljubio u ceo taj svet bliceva tako da planiram još uvek time da se bavim. Pored toga nastaviću sa studijama… ”, dodaje Petar iskreno.

16244088_1647640475262655_2016992436_n

Njegove putešestvije kao i projekte možete pratiti na njegovom instagram profilu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime