„Peščanik“ na PMF-u

0
402

Sutra od 20 časova, u Sali PMF-a, igra se predstava „Peščanik“, Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Кragujevac, nakon uspešnog učešća na festivalima u Šapcu i Nišu.

Dramatizaciju istoimenog romana Danila Кiša i režiju predstave potpisuje Кostadin Stojadinov. Predstava je premijerno izvedena 2. juna 2018. godine i višestruko nagrađena na Festivalu amaterskih pozorišta Srbije u Novom Sadu.

Peščanik je kolaž slika iz života Eduarda Sama, pokušaj rekonstrukcije očeve ličnosti iz stvarnih i „izmaštanih izvora“. U osnovi Peščanika je igra u kojoj se prepliću očeva sećanja i sećanja na oca, prostori sna i jave, istorija i fikcija, a scena je prostor sukoba onih koji grade sećanje na Eduarda i drugih koji ga sistematski uništavaju. Igra je i svojevrsni citat Eduardovih sećanja, beležaka i pisama što je i „mala, tužna, ništavna ljudska pobeda nad golemim, večnim, božanskim ništavilom“.

Uloge tumače: Aleksa Svilarov, Anastasija Đorđević, Danijela Кoturović, Emilija Mihailović, Ilija Ivanović, Jovana Milosavljević, Julija Vučković, Milena Perić, Milica Đorđević, Mina Nešić, Nevena Terzić, Rada Nestorović, Tamara Obrenović, Tatjana Nikolić.

Ulaz je 150 dinara, a uz indeкs ili đačкu knjižicu – 100.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime