PEK „Gora“ prvak Srbije u trekingu

0
985

pek-gora

Planinarsko ekološki klub „Gora“ iz Kragujevca, osvojio je titulu ekipnog prvaka države u Treking ligi Srbije, koju organizuje Planinarski savez Srbije.

Iako je titula već bila izvesna, oni su to i zvanično potvrdili u poslednjem kolu koje je organizovao PK „Javorak“ iz Paraćina na prostorima Južnog Kučaja i izletišta Grza.

PEK „Gora“ je zauzeo prvo mesto sa ukupno 2690 bodova, a na drugom i trećem mestu našli su se PD „Bukulja“ iz Aranđelovca i PK „Ozren“ iz Sokobanje sa po 2379 bodova.

Pored titule ekipnog prvaka, članica „Gore“, Marija Nešić, osvojila je i titulu šampiona u konkurenciji žena, dok je Olivera Milić, u poslednjem kolu pobedila na srednjoj stazi. To je njena četvrta zlatna medalja od ukupno četri učešća u ovogodišnjoj Treking ligi.

U okviru ovogodišnjeg takmičenja Treking liga Srbije ukupno je organizovano sedam kola, i to na prostorima Vršačkih planina, Gornje Trepče, Malinika, Sokobanje, Kosjerića, Rajca i Grze. U svakom od održanih kola, takmičarima je na raspolaganju bilo po tri staze: kratka (10-15km), srednja (20-25) i najduža (30-35km), a bodovalo se na osnovu dužine pređene staze i plasmana na trci.

Planinarski savez Srbije i Komisija za Treking ligu PSS, dodelili su organizaciju jednog kola naredne godine i klubu „Gora“, a takmičenje će se održati u aprilu, na prostorima Bešnjaje.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime