PEK Gora nadomak titule u trekingu

2
1375

Planinarsko ekološki klub Gora iz Kragujevca potvrdio je prvo mestu u generalnom plasmanu Treking lige Srbije.

gora

U okviru planinarske manifestacije “Dani čistih planina”, u organizaciji PD “Pobeda” iz Beograda, na prostoru Rajca i Ravne Gore, održano je i 6. kolo Treking lige Srbije, na kojem je ekipa iz Kragujevca, uz overu prvog mesta, osvojila i pehar za najbolju ekipu kola.

I ovog puta takmičenje je organizovano na tri staze u dužinama od 15,7km – 580m uspona; 22,8 km – 940m uspona i 31,8 km – 1100m uspona.

Ekipu PEK Gora činilo je osam takmičara i svi su se opredelili i uspešno savladali najdužu stazu od 31,8 km.
Sistem bodovanja je takav da svaka staza, u zavisnosti od njene dužine nosi određen broj bodova, a dodatni bodovi se dobijaju za ostvareni plasman.

Najbolja takmičarka u ženskoj konkurenciji, na najdužoj stazi, bila je članica Gore Olivera Milić osvojivši tako treću zlatnu medalju u ovom takmičenju, a Marija Nešić Čupka koja je vodeća u generalnom plasmanu TLS u ženskoj konkurenciji, osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.
PEK Gora, nakon ovog kola, čvrsto drži prvu poziciju u generalnom plasmanu klubova, sa ukupno osvojenih 2324 bodova, a slede je klubovi Bukulja Aranđelovac sa 1998 bodova i Ozren Sokobanja sa 1971 bod.
Sedmo i poslednje kolo TLS održaće se 16. oktobra na Grzi u organizaciji prošlogodišnjih pobednika Javorak iz Paraćina.

2 KOMENTARI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime