PČS: Raspišite izbore, prekinite agoniju i „prekomponovanje“

0
1052

pcsSaopštenje za javnost udruženja „Pokret Čista Srbija“ koje prenosimo u celosti:

Posledice agonije kroz koju Kragujevac prolazi ne daje za pravo onima koji su je kreirali, i onima koji sujetno ne daju svoje pozicije da se kockaju sa životima velikog broja zaposlenih u javnom sektoru. Postalo je jasno da se volja građana sa izbora može kupiti, na osnovu iskustava drugih gradova, a da je “prekomponovanje” novi naziv za nametanje odborničke većine po nalogu iz Beograda, tako kao jedino rešenje ostaju vanredni lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Kragujevca.

Argumenti da su parlamentarni izbori u martu 2014.godine odslikali novu volju građana Kragujevca postali su jači “zavrtanjem slavine” i raspadom stranke koja je dobila najveći broj glasova na lokalnim izborima u maju 2012. godine. Ostaju pitanja da li su nam potrebni i lokalni, ako se već volja ocenjuje na parlamentarnim izborima, takođe i da li su građani glasali za podelu na dva poslanička kluba pobedničke stranke, da li za to da vlast održavaju delovi poslaničkih klubova i samostalni odbornici, kao i za to da statističke greške dobijaju po nekoliko javnih funkcija?!

Nove vladajuće stranke u Srbiji, nove opozicione stranke, stranke i “okupljanja” u nastajanju, grupe građana i različiti pojedinci treba da dobiju novu šansu da se “izmere” na izborima sa novih pozicija, a uz to da provere koliko građana i dalje želi da glasa u ovom gradu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime