Partizan i Radnički u finalu Memorijalnog turnira „Legende Radničkog“

0
221

Prvog dana tradicionalnog Međunarodnog memorijalnog turnira „Legende Radničkog“, u spomen na preminule odbojkaške legende Dejana Brđovića i Aleksandra Gigovića, plasman u finale izborili su Partizan i domaći Radnički.

U premijernom susretu Partizan je savladao ekipu Mladosti iz Zagreba, rezultatom 3:1 (25:17, 25:21, 20:25, 25:18). U prva dva seta je viđena totalna dominacija Beograđana, ali je usled opuštanja početkom trećeg dela igre, Mladost uspela da smanji rezultat na 2:1. Partizan je u četvrtom setu zaigrao angažovanije, pa ga je lako rešio u svoju korist i izborio plasman u finale – 25:18.

Radnički je u drugom polufinalu upisao maksimalnu pobedu od 3:0 (25:17, 25:21, 25:20), protiv slovenačkog tima Salonit Ahovo. U prva dva seta nijednog trenutka se pitanje konačnog skora nije dovodilo u pitanje. Početkom treće deonice meča, stručni štab domaćina je „pomešao karte“ pa su Slovenci uhvatili rezultatski priključak, no povratkom prve postave na teren i izvanrednim učinkom Blagojevića, Kovača i Ristića uz asistenciju ostatka tima, stvari su došle na svoje mesto i Radnički se zasluženo našao u finalu.

U subotu su na programu utakmice za medalje. Od 16 časova za bronzu će se boriti Salonit i Mladost, dok je finale Partizana i Radničkog zakazano za 18.30 časova.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime