“Palata pravde” krajem oktobra

0
1294

Palata pravde, u prisustvu državnog rukovdstva, biće predata na upotrebu krajem oktobra rekla je danas u Kragujevcu Maja Popović ministarka pravde u Vladi Srbiji prilikom posete tom objektu.

“Palata pravde u Kragujevcu biće na ponos celoj našoj državi. Veoma sam zadovoljna onim što sam videla i sa namerom sam otišla u nenajavljenu posetu. Objekat izgleda prelepo. Ostalo je još par kozmetičkih stvari da se uradi”, kazala je Popović.

Ministarska pravde zahvalila se gradonačelniku Nikoli Dašiću na podršci i naglasila da je lokalna samouprava, uz resorno ministarstvo odnosno Vladu Srbije koja je obezbedila sredstva, sredila okolinu, prilazne puteve i saobraćajnice.

“Grad Kragujevac konačno je pravosudni centar koji pokriva teritoriju od gotovo 2,5 miliona ljudi. Nova Palata pravde koja se prostire na 25.000 kvadratnih metara je na ponos svih nas, svakog građanina ovogo grada ali i države Srbije”, istakao je Dašić.

Inače, u Palati pravde biće smešteno svih 11 pravosudnih organa koji su radili na više adresa u gradu. Bolji uslovi za rad, ocenjuju nadležni, znače manje zaostalih predmeta, što će, kako se procenjuje, poboljšati efikasnost za 30 do 40 posto.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime