Pajtić: Predsednički izbori najvažniji zadatak

0
878

Predsednik Demokratske stranke i kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima, Bojan Pajtić rekao je da je najvažniji zadatak budućeg partijskog rukovodstva da se u narednim mesecima koncentriše na izbore za predsednika Republike jer se tu dobija i gubi vlast u Srbiji.

pajtic-debata

– Da se okupimo oko zajedničkog predsedničkog kandidata opozicije, samo mi imamo tu vrstu moralnog autoriteta da pozovemo one stranke sa kojima smo se zajedno borili protiv krađe glasova u Srbiji, da napravimo dogovor oko jednog kandidata koji će ne samo izazvati kandidata pozicije, nego imati šansu i da pobedi – poručio je Pajtić u javnoj debati četvorice kandidata za predsednika DS, održanoj u sali Skupštine grada u Kragujevcu.

On je naveo da će DS prvo da razgovara sa strankama bliske orijentacije i ocenio da će zbog količine sujete lakše biti da se postigne dogovor o nestranačkom kandidatu koji ima autoritet i kome građani Srbije veruju i koji može da odnese pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

Na pitanje moderatora debate da li o kandidatu ima mesta i za dogovor i sa Dverima i DSS, Pajtić je rekao da će se razgovarati sa svakim ko hoće da postigne saglasnost o kandidatu koji će štititi vladavinu prava, Ustav i zakone.

Važno je da postoji zajednički kandidat opozicije, a najveće šanse ima nestranački kandidat koga podrže sve one stranke koje su se borile i protiv krađe glasova, (koga podrže) NVO, ugledne ličnosti, taj kandidat ima šanse ne samo da uđe u drugi krug, nego i da pobedi kandidata režima – rekao je Pajtić.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime