Oživljavanje srednjovekovne istorije i kulture u Šumadiji

0
1209

boracki krs

Udruženje „Srednjovekovna priča“ pokreće projekat oživljavanja srednjovekovne srpske istorije i kulture u Šumadiji, a u prvoj fazi je rekonstrukcija „Slavnog grada Borač“, kroz edukaciju i likovni rad osnovaca u školama u Borču, Toponici, Gruži, Kniću i Guberevcu.

Tim povodom, sutra od 16 časova, u Maloj sali Narodnog muzeja u Kragujevcu, održače se prezentacija likovnih radova dece iz „Boračke župe“ i 3D animacije „Slavnog grada Borač“.

– Cilj ove inicijative je edukacija dece i šire javnosti o bogatom nasleđu mesta Borač. Sledeći korak je pokretanje inicijative za arheološko istraživanje „Gornjeg grada“, dela zamka na vrhu Boračkog krša, što će omogućiti uspostavljanje atraktivne turističke destinacije sa pešačkim stazama i odgovarajućom turističkom signalizacijom. Uporedo sa ovom inicijativom radimo na projektu „Dve kule“, postavljanje dve kule zidane od kamena, pored znaka „Borač srednjovekovni grad“ radi brendiranja mesta i postavljanja odgovarajućih edukativnih tabli i znakova sa informacijama o „Slavnom gradu Borač“ – kaže predsednik Udruženja „Srednjovekovna priča“, Nikola Lazović.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime