Ovogodišnja „Oktobarska trka sećanja“ za OŠ „Jovan Popović“

0
673

Rotarakt klub Kragujevac u saradnji sa Rotari klubom Kragujevac i prijateljima organizuje četvrtu „Oktobarsku trku sećanja“, u subotu, u 11 sati, a start će i ove godine biti kod Muzeja „21 oktobar“.

Kao i svake godine, učesnici će pre same trke dobiti startne pakete sa osveženjem i brojem, a pripremljena su i brojna iznenađenja. Cena strartnog paketa je 200 dinara.

– Sve je počelo tako što su naši članovi prepoznali značaj podsticanja madih ka sportu i rekreaciji s obzirom na to da živimo ,,brzo“. Uz to, želeli smo da doprinesemo lokalnoj zajednici pa smo zajedničkim snagama došli na ideju da organizujemo trku koja će za cilj imati promociju zdravog načina života i amaterskog trčanja a sva sredstva prikupljena u istoj biće usmerena na sređivanje školskog dvorišta neke od osnovnih škola sa područja Kragujevca. Trka ima istorijsko kulturni značaj jer ruta trke vodi pored brojnih obeležja memorijalnog parka Šumarice, a oktobar smo izabrali jer je upravo ovaj mesec mesec veoma značajan za kulturno nasleđe našeg grada – kažu organizatori.

Oni dodaju da su veoma ponosni na ovaj projekat i na ono što je zahvaljujući njemu postignuto.

– U oktobru 2015.godine organizovali smo prvu ,,Oktobarsku trku sećanja” i od prikupljenog novca obezbedili sportske rekvizite za Centar za razvoj usluga socijalne zaštite Knjeginja Ljubica u Kragujevcu. Naredne godine, prikupljena sredstva smo usmerili na sređivanje dvorišta Osnovne škole „Svetozar Marković“. Postalo je jasno da je naša trka zaživela i da naši sugrađani odobravaju i učestvuju u ovom poduhvatu. Godina 2017. je bila veoma značajna za našu trku, jer je postala deo „Oktobarskih svečanosti“ našeg grada i broj učesnika se znatno povećao. Sredstva smo uložili u renoviranje školskog igrališta Osnovne škole „Julijana Ćatić“ u Stragarima. Očekujemo da će se ove godine nastaviti trend i da ćemo dostići još veći broj gostiju i učesnika. Plan nam je da sredstva prikupljena ove godine uložimo u renoviranje školskog dvorišta jedne od najstarijih kragujevačkih osnovnih škola „Jovan Popović“ – poručuju organizatori.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime