Otvorena izložba posvećena grupi “Smak”

0
558

U Domu omladine, veče uoči održavanja koncerta Smaka u okviru centralne proslave Đurđevdana, pod pokroviteljstvom grada, otvorena je retrospektivna izložba arhivske građe grupe Smak, autorke Ksenije Đerković.

U prisustvu članova grupe, gitariste Radomira Mihajlovića Točka, bubnjara Slobodana Stojanovića Kepe, bas gitariste Zorana Milanovića, mladog vokala Jovana Pantića, predstavnika gradske uprave, ljubitelja legendarne grupe, izložbu je, u ime grada, otvorio Miljan Bjeletić, član Gradskog veća za kulturu.

“Kada je Smak u pitanju još uvek nismo uspeli da odgonetnemo koje su to granice i visine koje su oni dosegnuli. To je svojevrsan fenomen koji se dešava iznova, svaki put kada uživamo u umetnosti koju daruju muzičkoj sceni naše zemlje već pola veka”, rekao je Bjeletić.

Autorka izložbe Smak 50, Ksenija Đerković, ćerka bubnjara legendarne grupe Slobodana Stojanovića Kepe kaže da je pripremanje izložbe bilo vrlo emotivno i inspirativno jer je počela u njoj da nastaje i da se stvara još od malih nogu. Izložba govori o tome kako je to živeti “Smak”.

“Nije to samo priča moje porodice, već je to priča sve dece muzičara Smaka koji su upravo to živeli”, kaže Ksenija.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime