Otvorena FAS-ova Akademija

0
2266

fiatDirektorka kompanije “FIAT automobili Srbija” (FAS) Silvija Verneti otvorila je juče u Kragujevcu Akademiju (Trening centar) za obuku kadrova u oblasti postprodaje Fijatovih automobila.

“Akademija ili Trening centar je praksa u našim fabrikama širom sveta, a ideja je da se obučavaju ne samo naši zaposleni, već i dobavljači, članovi dilerske mreže, kao i sve zainteresovane strane kojima ovaj centar može biti od koristi”, rekla je Verneti.

Ona je dodala da je Trening centar površine 400 kvadratnih metara, da ima najsavremeniju opremu, kao i da predstavlja korak dalje u razvoju projekta Fijat automobili Srbija.

Verneti je rekla da ne može da kaže tačan iznos investicije i dodala da Trening centar predstavlja deo celokupne investicije FIAT-a u FAS.

“U Trening centru pored fizičkog pristupa modelima automobila postoji i virtuelna učionica gde će sve zainteresovane strane imati mogućnost da pored teorijskog znanja imaju i praktičan vid nastave”, dodala je Verneti.

Prema njenim rečima, otvaranjem Akademije postiže se poboljšanje kvaliteta usluga, ali i poslovanje i znanje zaposlnih u FAS-u, koji su, kako je istakla, najveći adut, jer bez njih kompanija ne bi bila tu gde jeste.

Akademija ili Trening centar otvorena je u krugu fabrika “FIAT automobili Srbija”, a sastoji se od recepcije, kabineta za teoretsku nastavu, multimedijalne sale, prostora za dijagnostiku, kao i prostora za praktičnu obuku.

U sastavu Akademije nalazi se i prostor za pripremanje nastave, kao i magacin neophodne opreme za rad centra.

Kako je rečeno, Akademija trenutno zapošljava jednog predavača, a od 2015. godine planira se angažovanje još jednog člana, koji će doprineti ispunjavanju predviđenog kapaciteta centra.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime