Otvorena ambulanta u Šumaricama

0
2626

U kragujevačkom naselju Šumarice svečano je otvorena ambulanta Doma zdravlja.

Otvaranju su prisustvovali Tomislav Nikolić, bivši predsednik Srbije sa suprugm Dragicom, kao i predstavnici lokalne samouprave.

Ambulanta, kojoj gravitira 4.000 Šumarice i oko 2.000 meštanam okolnih sela, sastoji se od prijemnog odeljenja, ordinacije, prostorije za intervencije i apoteke, ukupne površine 160 kvadrata. Vrednost investicije je 22,5 miliona dinara. Objekat je dostupan i osobama sa invaliditetom.

Novcem fondacije “Dragica Nikoli” uređene su i pristupne saobraćajnice, parking prostor i igralište za decu, dok je grad Kragujevac finansirao uređenje zalenih površina i izgradnju sporednog puta.

Predsednik Skupštine grada Kragujevca, Miroslav Petrašinović zahvalio se fondaciji “Dragica Nikolić” na donaciji i na svemu što je u prethodnom periodu učinila za grad.

U zdravstvenoj ambulanti u Šumaricama će za početak raditi jedan lekar i medicinska sestra, pet dana u nedelji u jednoj smeni.

“Planiramo da u ovom objektu pored primarne zdravstvene zaštite, izabranog lekara, obezbedimo da jednom nedeljno radi i laboratorija, kao i da povremeno organizujemo pregled interniste. Otvaranjem ove ambulante, grad Kragujevac i Dom zdravlja, uz podršku donatora, popravljaju dostupnost zdravstvene zaštite građanima naselja Šumarice i okolnih sela. Mi očekujemo da se građani ove mesne zajednice opredeljuju za ovu ambulantu, jer ukoliko bude više od 1.500 opredeljenih građana, ambulanta će raditi u dve smene”, rekao je Vasilije Antić, direktor Doma zdravlja.

Inače, ambulanta u Šumaricama je 28. objekat Doma zdravlja kragujevac, 17. prigradska ambulanta i prva novoizgrađena ambulanta u Kragujevcu nakon 2013. godine kada je Domu zdravlja predata na korišćenje zgrada Zdravstvene ambulante br. 4.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime