Ostvaruje se san AK Radnički – A grupa Kupa evropskih šampiona?

0
1801

AK Radnicki

Atletski klub Radnički dobio je danas specijalnu pozivnicu Evropske kuće atletike, da poslednjeg vikenda maja nastupi u A grupi Kupa evropskih šampiona, u konkurenciji osam najboljih timova „starog kontinenta“.

Podsetimo, Kragujevčani su dva puta zaredom učestvovali u B grupi, u kojoj su prošle godine, posle velike drame, osvojili treće mesto, sa samo bodom zaostatka za dva prvoplasirana tima, koja su izborila prolaz u A grupu.

Međutim, usled odustajanja italijanskog šampiona iz ovosezonskog takmičenja, Šumadinci su najviše zahvaljujući tom rezultatu, ali i ostalim ostvarenjima, dobili priliku da odmere snage sa najboljim evropskim klubovima.

Kragujevčani bi u narednih nekoliko dana trebalo da se izjasne da li će prihvatiti ovu ponudi, koja se u normalnim uslovima nipošto ne odbija. Međutim, jedino je sigurno da trenutno imaju kvalitetnu ekipu, sa potencijalom bar za sredinu tabele, ali mnogo toga zavisi i od ostalih faktora, pre svega finansijske situacije koja je teška, pa je još uvek neizvesno da li će ovi kragujevački sportisti dosanjati najveći san.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime