Osnivanje Saveta gradonačelnika

1
1959

savet gradonacelnika

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić upriličio je susret sa nekadašnjim gradonačelnicima. Pozivu su se odazvali Kamenko Sretenović, Predrag Galović, Srboljub Vasović i Vlatko Rajković, i ponovo se našli za radnim stolom u starom kabinetu zgrade Gradske uprave. Živorad Nešić je bio sprečen zbog zdravstenog stanja, a Veroljub Stevanović je van zemlje.

Najvažnija tema sastanka bio je predlog Radomira Nikolića da se formira Savet gradonačelnika grada Kragujevca, koji prema njegovim rečima, treba da bude savetodavno telo, čija je svrha da služi i pomogne svim budućim gradonačelnicima u radu. Po povratku Veroljuba Stevanovića, Nikolić je rekao da će inicirati razgovor o njegovom uključivanju u rad Saveta.

Svako od vas obeležio je jedno vreme i stekao ogromno iskustvo koje treba poštovati. Takav Savet treba da se formira kako bi sadašnjim i budućim generacijama pomogao u planovima i strategijama. Poželjno je uključiti i nekadašnje saradnike bivših gradonačelnika i po potrebi delovati u proširenom sastavu  – rekao je Radomir Nikolić.

Inicijativu za formiranje Saveta su svi podržali, i već započeli nekoliko tema. Mi koji smo u ovom gradu proveli čitav radni i životni vek, imamo posebne emocije i nije nam svejedno šta će se događati, rekao je Kamenko Sretenović i dodao da postoji niz starih projekata koji nisu realizovani i za koje možemo da pomognemo da budu sprovedeni do kraja.

Želimo da pružimo maksimalnu podršku, i da svojim delovanjem u Savetu vežemo ljude za Kragujevac. Najvažnije je to što Savet prevazilazi politička nadmudrivanja i pokazuje borbu za grad i Kragujevčane – rekao je, ovom prilikom, Predrag Galović.

Savet gradonačelnika imaće uticaj na kreiranje strategija u oblasti privrede, infrastrukture, poljoprivrede, kulture i sporta.

1 KOMENTAR

  1. Novi gradonacelnik nezna nista , pa mora da vadi ove iz naftalina da mu objasne, a toliko strucnih menadzera na birou.Ko priznaje pola mu se prasta.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime