“Oružari” podržali radnike FIAT-a

0
1305

Samostalni sindikat “Zastava oružja” ocenio je da su zahtevi radnika FIAT-a u potpunosti legitimni i u funkciji su odbrane elementarnih civilizacijskih, građanskih i radničkih prava.

“Pokazujući veliku hrabrost i odlučnost da odbrane svoje zahteve dali su svetao primer kako se treba boriti protiv političke osionosti i nipodaštavanja radničkih prava. I pre 12 godina tadašnji političari obećavali su svetlu budućnost, najavljujući dolazak FIAT-a, uz otpuštanje hiljade radnika i subvencijama koje su se merile stotinama miliona evra, a i sada se najavljuju elektromobili i gde opet hiljade radnika treba da ostane bez posla uz subvencije od desetine miliona evra. Pitamo se da li se istorija ponavlja”, navedeno je u saopštenju tog sindikata.

“oružari” ocenjuju da su radnici FIAT-aa svojim otporom pokazali ne samo političkoj vrhuški već i ograncima sindikalne centrale zrelost kako se brane najviši ideali pravde i čestitosti i kako se brane prava industrijskih radnika u gradu koji je platio preveliku cenu tranzicije kada se desetine hiljade radnika našlo na ulici, da bi danas radnici opet bili u istom položaju.

Sindikat “Zastava oružja”, kako se navodi, daje punu i bezrezervnu podršku radnicima FIAT-a koji se ne bore samo za svoja prava već i za prava drugih radnika, verujući da će vlasti države shvatiti da se radnici ne svojom krivicom gubitkom posla “dovode u građane drugog reda jer je jasno da ostajanjem bez posla ostaju i bez lične i porodične perspektive i ljudskog dostojanstva”.

“Na žalost u državi Srbiji ni posle dve decenije od demokratskih promena nije stvoreno društvo u kome će se afirmisati princip socijalne pravednosti i solidarnosti”, zaključuju “Oružari”.

 

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime