“Oružari”: I dalje bez pomaka u “Zastava oružju”

0
100

Kako navode u Samostalnom sindikatu, prethodnog petka Nadzorni odbor fabrike “Zastava oružje” održao je sednicu na čijem dnevnom redu nije bilo postavljenje generalnog direktora, a nije razmatrana ni situacija u fabrici u okolnostima kada fabrički rukovodni sistem ne funkcioniše u zakonskim okvirima koji uspostavlja pitanje odgovornosti.

“Donošenjem štetnih odluka i nezakonitim radom nastala su ogromna dugovanja i pad proizvodnje, pa je Nadzorni odbor izbegao susret sa radnicima fabrike ispred Upravne zgrade i mesto održavanja sednice premestio u Beograd. Nadzorni odbor se po ko zna koji put bavio manje bitnim temama i pored činjenice da fabrika funkcioniše u gotovo nemogućim uslovima i da se obezbeđuje samo isplata zarada kako bi se sačuvao socijalni mir. Na oglasnim tablama fabrike se pojavila nepotpisana informacija za koju se pretpostavlja da je izdata od strane Nadzornog odbora u kojoj se naglašava da se poslovanje odvija normalno, da ugovora ima, kao i da je obezbeđena isplata zarada u budućem periodu. Obećavaju se investicije kojih tokom prošle i ove godine gotovo da nije bilo”, saopšteno je iz Samostalnog sindikata “Zastava oružja”.

Sindikat će, kako najavljuju, tokom ove nedelje sprovoditi aktivnosti kako bi se sagledala dubina krize “u cilju dobijanja odgovora na pitanje zbog čega je neodgovornim odlukama fabrika dovedena u krajnje nepovoljan položaj”.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime