Okupljanje “Za Olivera” sutra i u Kragujevcu

0
341

Organizacioni odbor protesta u Kragujevcu pozvao je Kragujevčane koji su u mogućnosti, da 16. januara učestvuju u protestnoj šetnji, koja će u Beogradu biti organizovana povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića.

U pismu koje je upućeno javnosti se navodi:

“Drage Kragujevčanke i Kragujevčani

Sutra, 16. januara se navršava godina od svirepog ubistva Olivera Ivanovića.

Mnogi od nas su bili njegovi istomišljenici, mnogi od nas se nisu slagali sa svakim njegovim razmišljanjem, ali nema dileme da je čitava poštena Srbija bila zatečena vešću o njegovom ubistvu i da je već godinu dana zgrožena činjenicom da državni organi uporno ne čine ništa da se naručioci i počinioci njegovog ubistva izvedu pred lice pravde.

Pozivamo vas da u Beogradu, u ime celog Kragujevca, odate poštu čoveku koji je poginuo boreći se protiv tirana koji razaraju ne samo Kosovo, nego i čitavu našu Srbiju.

Ukoliko niste u mogućnosti da otputujete, kao što većina nas nije, pozivamo vas da u sredu, za vreme protesta u Beogradu, od 18 sati, u miru i dostojanstveno, preminulom odamo poštu paljenjem sveća u Sabornoj crkvi. Porta će biti mala za sve nas. Upalite sveće na ulici! Ostavite pištaljke i ponestite sveće”, navedeno je u pismu Organizacionog odbora protesta u Kragujevcu.

Oliver Ivanović bio je lider Građanske inicijative SDP i jedan od najpoznatijih srpskih političara na Kosovu. Ubijen je u januaru 2018. godine, a počinioci ubistva još uvek nisu poznati. Pronalaženje počinilaca i nalogodavaca ovog ubistva jedan je od zahteva upućenih sa protesnih okupljanja u Beogradu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime