Održano Plivanje za Krst časni (VIDEO)

0
2654

Održano Plivanje za Krst časni

Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2015. je Stevan Krnić rodom iz Kikinde. Krniću je ovo druga titula od kada učestvuje u plivanju za Krst časni, koju je osvojio i 2009. godine. Krnić je završio Medicinski fakultet u Kragujevcu i trenutno stažira na odeljenju Pedijatrije KC Kragujevac.

Za mene je ova pobeda potvrda vere u Boga, u njegovo javljanje i pomoć koju mi je pružio da prvi doplivam do Krsta. Bilo je veoma teško i naporno ali, rekao je Krnić, svako ko je danas ušao u vodu je pobedio, samo sam ja bio brži.

Tradicionalnu manifestaciju Plivanje za Krst časni na jezeru u Šumaricama, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa šumadijskog gospodina Jovana organizovali su šumadijska Eparhija i grad Kragujevac. Ove godine prijavilo se 50 kanidadata, a među 33 učesnika izabranih žrebom, našla se i devojka Nevena Milanović (18) iz Kragujevca.

U prisustvu gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića manifestacija – plivanje za Krst časni na jezeru u Šumaricama počela je službom Božijom – molebanom, koju je sa sveštenstvom šumadijske eparhije služio episkop šumadijski gospodin Jovan.

Blagosiljajući učesnike i čestitajući praznik prisutnima, episkop je rekao “Ako ne čujemo glas Božiji, mi onda ne čujemo ni sebe, a ni jedni druge. Neka Gospod Bog pomogne da čujemo njegov glas, koji je priziv i poziv da dođu svi umorni i natovareni, a ja ću vas odmoriti“ – kaže Gospod. Da priđemo Bogu, da bi preko Boga prišli ljudima.

Nakon toga vladika je imenom Gospoda blagosiljao svakog učesnika plivanja. Po završetku plivanja, najpre su uručene zahvalnice svim prliožnicima koji su omogućili održavanje ove manifestacije. Nakon toga episkop šumadijski Jovan i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uručili su priznanja svim učesnicima plivanja za Krst časni.

Izvot: RTK

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime