Održani Kragujevački polumaraton i Trka “Za srećnije detinstvo“

0
676

Pobednik petog Kragujevačkog polumaratona je Kenijac Samuel Naibei Kiplimo.  trka je ujedno bodovana i za pvenstvo Srbije u polumaratonuoji je istrčao 21 kilometar za 1:06:42. Proslavljena srpska atletičarka, Olivera Jevtić (Mladost, Užice) pobedila je u konkurenciji sedam dama rezultatom 1:13:30, ispred učesnice Svetskog prvenstva u maratonu, Teodore Simović (Novi Pazar) 1:18:06.

Sekund ranije od Olivere 1:13:29, kroz cilj je prošao srebrni u konkurenciji seniora, Darko Živanović (Šumadija, Kragujevac), olimpijac u maratonu u Londonu 2012. Mlađi senior Haris Ajdarević (Novi Pazar) ostvario je lični rekord na 21,097km (1:13:17) i dominirao u konkurenciji 31 rivala i pokazao da ima potencijala da postane sjajan maratonac.

Maratonci su trčali centralnim gradskim ulicama, Zorana Đinđića – Nikole Pašića – 27. marta – Lepeničkim bulevarom do Metroa gde je napravljen zaokret, odakle su se maratonci vratili nazad pored Knjižare “Most“. Trčala su se četiri kruga koja ukupno čine deonicu dugu 21 km.

Startu Petog kragujevačkog polumaratona, ispred zgrade Gradske uprave, prisustvovao je uspešni kragujevački strelac i olimpijac Milutin Stefanović, ovogodišnjii promoter maratona.

Uoči Petog kragujevačkog polumaratona, održana je trka osnovaca i srednjoškolaca “Za srećnije detinjstvo“, koju već tradicionalno organizuje Crveni krst Kragujevca.

Trka ima humanitarni karakter jer je sav prilog od prikupljenih startnih brojeva namenjen za pomoć ugroženoj deci našeg grada. Za sve učesnike trke obezbeđeni su prigodni pokloni koje su obezbedili partneri Crvenog krsta – Glazgov-brižni grad i donatori iz Škotske.

U katerogiji od 1. do 4. razreda, pobednici trke su Todor Milenković, 7/2, OS “Dositej Obradović“, Maša Marinković, 3/4, OŠ “Treći kragujevački bataljon“ i Mijat Avdičević, 3/3, OŠ “Vuk Karadžić“, dok su u kategoriji starijih osnovaca i srednjoškolaca Dušan Kostić, David Milenkovi i Uroš Adamović.

Povodom Međunarodnog dana starijih, 1. oktobra, a pre starta trke, Crveni krst je organizovao šetnju veterana kao vid promocije međugeneracijske solidarnosti.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime