Održana promocija knjige „Fajront u Sarajevu“

0
1210

Fajront u SarajevuU ponedeljak je u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije održana promocije knjige dr Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu“. Promocija je privukla pažnju velikog broja naših sugrađana, kojima je autor potpisivao knjige i  koji su prisustvovali su prigodnom programu koji su kragujevački gimnazijalci pripremili uvaženom gostu.

Autobiografija, koja je za kratko vreme dostigla rekordan tiraž, je setno prebiranje po uspomenama jednog Sarajlije koji je taj grad učinio posebnim. Iskrena, duhovita priča bez koje je nemoguće do kraja razumeti predratno Sarajevo. Svoje utiske o ovoj knjizi, dr Nele Karajlić je podelio sa nasim čitaocima.

Da li ste očekivali da knjiga dostigne veliki tiraž za relativno kratko vreme?

– Nisam očekivao. Znao sam da postoji tvrdo jezgro koje će kupiti knjigu, ali nisam se nadao da će to biti ovako popularno.

Šta Vas je navelo da napišete „ Fajront u Sarajevu“, da li je to Sudbina, Azrael ili nešto treće?

– Nešto treće. Umetnik pogodi, a ne zna ni šta je tačno pogodio, to je neka žica koja je spojila ljude sa tom knjigom. Čudo neko.

Do sada ste u karijeri radili mnoge stvari, pisali muziku, pisali scenarije, knjigu. Možemo li u budućmosti očekivati neki dugometražni igrani film u Vašoj režiji?

– Sa mnom je sve moguće. Jedno je sigurno, nastaviću da radim, dokle ću dogurati, videćemo.

Nele je najveću popularnost stekao kao frontmen rok grupe „Zabranjeno pušenje“, grupe koja je veoma kratko vreme dotigla enormnu popularnost, pored toga bio je i jedan od autora kultne sarajevske emisije „Top lista nadrealista“. Interesovalo nas je da li postoji mogućnost da se Zabranjeno pušenje ponovo okupi i napravi povratničku turenju.

– Morao bih da razmislim, ali još uvek je rano pričati o tome.

A da li postoji mogućnost da napiše nastavak knjige, Nele je u svom stili odgovorio.

– Čekao sam 20 godina sazri ova knjiga, onda ćemo za 20 godina napraviti nastavak.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime