Održana 100. sednica Gradskog veća

0
1129

gradsko vece

Članovi Gradskog veća grada Kragujevca su na jučerašnjoj 100. sednici Gradskog veća prihvatili nacrt Plana generalne regulacije „Naselja Erdoglija-Bagremar“ i nacrt Plana detaljne regulacije „Naselja Licika“. Izradom ovih planova definisane su namene utvrđene Generalnim urbanističkim planom Kragujevac 2015, definisano razdvajanje javnog i ostalog zemljišta, pravila i načini korišćenja zemljišta, razvoj komunalne infrastrukture, zaštita kulturnih dobara i definisani uslovi za izgradnju objekata u ovim naseljima.

Pred članovima Gradskog veća su se našli i finansijski izveštaji o poslovanju za 2014. godinu JKP „Vodovod i kanalizacija“, „Parking servis Kragujevac“, „Čistoća“, „Zelenilo“, „Gradska groblja“, „Gradske tržnice“, zatim JP „Gradska stambena agencija“ i Sportski centar „Mladost“, koji su prihvaćeni i biće upućeni Skupštini grada na razmatranje i odlučivanje.

Kako bi Statut JKP „Vodovod i kanalizacija“ bio usaglašen sa zakonskom regulativom, članovi Gradskog veća danas su dali saglasnost na dopunu Statuta ovog preduzeća. Vodomeri koji su u vlasništvu građana, od sada će biti u nadležnosti JKP „Vodovod i kanalizacija“, tako da prilikom njihovog kvara, troškove popravke više ne snose vlasnici, već ovo komunalno preduzeće.

Gradsko veće danas je prihvatilo izveštaj o radu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju za 2014. godinu i dalo saglasnost na izveštaj o poslovanju za period januar-decembar 2014. godine JP „Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca“ i na Program o izmenama i dopunama programa poslovanja JP „Direkcija za urbanizam – Kragujevac“ i Radio televizije „Kragujevac“ za 2015. godinu.

Prihvaćeno je i rešenje o imenovanju članova Saveta za bezbednost, a rešenjem o izmeni Rešenja o javnim parkiralištima, od 1. oktobra naplaćivaće se parking u ulici Tanaska Rajića.

Do sada u ovoj ulici nije bilo naplate parkiranja, tako da je zbog velikog broja parkiranih vozila, saobraćaj u ovom delu grada bio znatno otežan. Prema projektu saobraćajne signalizacije JP „Direkcija za urbanizam-Kragujevac“ koji je sačinjen po zahtevu JKP „Parking servis Kragujevac“, predviđeno je produžno parkiralište, uz desnu ivicu kolovoza u skladu sa izmenjenim režimom saobraćaja i to od ulice Cara Lazara do ulice Radoja Domanovića.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime