Održan skup posvećen inovacijama

0
586

Kragujevac je danas bio domaćin trećeg 4.0 FEST-a, projekta koji pod pokroviteljstvom Kabineta ministra zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj u okviru javno privatnog partnerstva realizuje kompanija Sajko Media&Events.

Reč je o projektu posvećenom inovacijama koje na tržištu rada nastaju pod uticajem razvoja Industrije 4.0 i namenjen je srednjoškolcima završnih godina, brucošima i svima koji žele da saznaju šta donosi i predstavlja četvrta industrijska revolucija.

Razvoj Industrije 4.0 jedan je od prioriteta Evropske unije i zato su osnovani podsticajni fondovi, usvojeni neki od standarda i predloženi novi propisi.

Učesnicima u Kragujevcu predstavljeni su nova platforma nastala u okviru projekta i aplikacija 4.0 KOMPAS koja služi za karijerno usmeravanje u oblasti zanimanja koja zahtevaju poznavanje digitalnih veština. Posetioci su takođe imali priliku da pomoću konzole za virtuelnu realnost posete virtuelni festivalski prostor, koji je na ovaj način bio dostupan svima nezavisno od lokacije na kojoj se nalaze.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime