Odbornici sutra raspravljaju o novom zaduživanju grada

0
772

Skupština grada Kragujevca zasedaće sutra od 9 sati po četvrti put u aktuelnom sazivu. Pred odbornicima će se naći odluka o novom zaduživanju grada za oko 23 miliona evra, ali i novi rebalans budžeta za 2016. godinu.

skupstina

Tačka dnevnog reda oko koje se očekuje najviše polemike je novo dugoročno zaduživanje grada za kapitalne investicije. Kako je navedeno u saopštenju Informativne službe grada Kragujevca, ukoliko se odbornici saglase, od tog novca će narednih godina biti realizovano nekoliko kapitalnih investicija.

“Sredstva će, pored ostalog, biti uložena u putnu infrastrukturu, novu modernu autobusku stanicu, kapitalno održavanje i izgradnju objekata osnovnog obrazovanja, izgradnju legata Nikole Koke Jankovića”, saopštila je Informativna služba.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije “Dela naselja Stara radnička Kolonija – Blok Plaza“, Predlog odluke o konverziji potraživanja grada Kragujevca u osnovni kapital Trajal korporacije AD iz Kruševca, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut JP “Urbanizam“ Kragujevac, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o pokriću gubitaka za 2015. godinu JP Sportski centar “Mladost“ Kragujevac.

Odbornici će razmatrati predloge akata pravnih lica čiji je osnivač grad Kragujevac i to predloge zaključaka o izmenama planova rada Doma zdravlja Kragujevac za 2016. godinu, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za stomatologiju, kao i Godišnji izveštaj o radu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac za 2015. godinu.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji i radu stručne službe za skupštinske poslove kao i Predlog odluke o načinu i postupku izbora i imenovanja direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac.

Zanimljivo je da će, uprkos štrajku, Televizija Kragujevac ipak direktno prenositi sednicu.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime