Odbornici prihvatili predlog za promenu Statuta grada

0
745

skupstina sasa milenicNa 22. redovnoj sednici Skupštine grada, odbornici su prihvatili predlog za promenu Statuta grada Kragujevca, na osnovu koje će se u narednom periodu utvrditi nove nadležnosti članova Gradskog veća.

Obrazlažući predlog za promenu Statuta grada Kragujevca, Saša Milenić, predsednik Skupštine grada, rekao je da je ova odluka u duhu prethodno donete odluke Skupštine o konsolidaciji i reformama unutar lokalne samouprave.

– Opšte ekonomske tendencije su vrlo nepovoljne, nacionalna ekonomija beleži neslavne rekorde, koje su pogodile lokalne samouprave sa najvećim razvojnim ambicijama i sa najvećim preduzetničkim zamahom. Budući da je lokalna samouprava još jednom potvrdila kako ona jeste faktor lokalnog ekonomskog razvoja i u opštim nepovoljnim okolnostima, učiniće sve da sebe osposobi i prilagodi, da održi ideju i tendenciju razvoja i napretka u životu ovog grada – rekao je Milenić.

Milenić ističe da će čitav niz narednih sednica Skupštine grada biti odžan upravo ovim tragom biti održan i do kraja ove jeseni dovešće do potpuno reformisane lokalne samouprave i njenih izvršnih organa, u političkom, kadrovskom i strukturnom pogledu.

– Smena generacija u narednom periodu prilog je demonstraciji spremnosti lokalne samopurave da radi na sebi, da se menja i prilagođava izazovima da bi omogućila Kragujevcu rast ili održanje dosegnutih standarda, uprkos negativnim tendencijama okruženja – navodi Milenić.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime