Odbojkaši Druge gimnazije drugi na Školskoj olimpijadi

4
3536

8op9tpzf copy

Više od 100 osnovaca i srednjoškolaca iz Kragujevca, učestvovalo je na jubilarnim desetim Olimpijskim sportskim igrama učenika, koje su održane u Vranju. Za mlade sportiste, osvajače medalja, pomoćnik gradonačelnika za sport, Nikola Urošević, upriličio je prijem sa saradnicima.

Urošević je istakao da školski sport ima značajnu ulogu u obrazovanju dece i da predstavlja prioritet kada je razvoj sporta u pitanju.

– Drago mi je što je puno mladih sportista učetvovalo na Školskoj olimpijadi. Grad Kragujevac će raditi na tome da deca imaju adekvatne uslove kroz poboljšanje infrasturkture, a smatramo da će boljim rezultatima doprineti i uključivanje većeg broja profesora, koji će raditi sa mladim sportistima  – rekao je Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za sport.

Na Olimpijskim igrama učestvovalo je oko 7.000 učenika osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, koji su se takmičili u 15 disciplina. Ekipno, najbolji rezultat mladi Kragujevčani  ostvarili su u odbojci, gde su učenici Druge kragujevačke gimnazije osvojili drugo mesto.

– Veoma sam zadovoljan rezultatom. Naša ekipa je bila dosta dobra, ali protivnici iz Sportske gimnazije iz Beograda su ipak bili bolji. S obzirom na to da smo u finalu igrali sa ekipom koju čine igrači iz Crvene zvezde i Partizana, a da su pobednika odlučila dva poena, zadovoljan sam srebrnom medaljom – kaže Aleksa Mićić, učenik Druge kragujevačke gimazije.

Kragujevački učenici bili su veoma uspešni u plivanju, streljaštvu, skoku u vis i skoku u dalj, pa u ovim disciplinama nisu izostale medalje. Atmosferu na takmičenju opisuju kao odličnu uz konstataciju da su je poseban osećaj kada se takmiče za školu i da su u Vranju upoznali puno novih drugara.

Inače, prve školske Olimpijske igre održane su u Kragujevcu 1980. godine, a želja grada je da bude domaćin i neke od narednih. Kako je rečeno na današnjem prijemu, jedan od prioriteta grada je razvoj školskog sporta, pa će u tom cilju Savez povećati obim sportskih takmičenja, a od septembra će ponovo biti angažovani asistenti u nastavi, od prvog do četvrtog razreda osnovne škole.

FOTO: Duško Đorđević

4 KOMENTARI

  1. Ucesnicima svaka cast na trudu i osvojenim medaljama, ali zameram gradskim celnicima skolskog sporta sto to nisu na adekvatan nacin predstavili i promovisali, pa je sa razlogom ovaj clanak nedorecen i bez konkrektih informacija.Konkretno, nije navedeno ni jedno ime pojedinaca koji su osvojili medalje( atletika, plivanje…)

  2. Za razliku od prethodnika Urosevic je zaista bio posvecen poslu i to treba istaci.Njegovom zaslugom su mnoge stvari ostvarene i to mi roditelji najbolje znamo.Imena jesu bitna ali to je greska novinara sto nije dobro osmislio vest. Deca su uvazena prijemom, slike su tu a ostale primedbe na drugu adtesu.

  3. Deci je receno da idu na prijem kod gradonacelnika, kojeg ipak nije bilo, a na pitanje novinara koliko je bilo medalja odgovor je bio da nisu stigli da izbroje…( citavih 10 )..toliko o njihovoj zainteresovanosti…uostjlom, slikanje je bitno, zar ne ?

  4. Pa sto onda ne prozivate gradonacelnika? Strasmo je da se uvek kritikuje neko ko radi svoj posao kako treba a onaj ko je napravio propust bude postedjen…a deci svaka cast ,bitno im je slikanje i te kako,imaju uspomenu na ovaj dan…ostali su se dovoljmo islikali tako ako je ovo insinuacija na licnu promociju onda mnogo gresite.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime