Odabrani novi „Prvenci“

0
1140

skc (2)

Na konkursu za XIV kolo edicije „Prvenac“, žiri u sastavu: Miljurko Vukadinović, predsednik, Zoran Pešić Sigma i Zoran Petrović, članovi, odabrao je dva pesnička rukopisa i jedan roman da budu objavljeni u toku 2015. godine.

Među 60 prispelih rukopisa, od kojih se većina nalazi na vrlo pristojnom nivou stvaralačke zrelosti, žiri se odlučio za sledeće autore i njihove naslove:

  • Enesa Mahmić „Faustova kći“, pesme;
  • Miloš Živanović „Krunisanje tame“, roman;
  • Nikola Oravec „Kocke su bačene“, pesme.

– Tri odabrana rukopisa dela su mladih stvaralaca koji već godinama objavljuju u književnoj periodici, učestvuju na festivalima i u književnom životu uopšte. Savremeni izraz, nekonvencionalan pristup temama i uronjenost u probleme vremena u sprezi sa studioznom pristupu literaturi izdvojila su ova tri rukopisa. Studentski kulturni centar kao organizator konkursa i izdavač izabranih knjiga čestita autorima koji su izabrani, kao i onima koji nisu izabrani, ali koji su uspeli da zaokruže svoja književna dela. Onima koji ovom prilikom nisu izabrani želimo više sreće, zahvaljujemo na poverenju i nadamo se i njihovim knjigama – navodi se u saopštenju SKC-a.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime