Obradović obišao radove u Ilićevu

2
3559

crkva ilicevoČlan Gradskog veća za lokalnu samoupravu, regionalni razvoj i saradnju sa Vladom Republike Srbije, Dušan Obradović, u prisustvu predsednika Saveta MZ „Ilićevo“, Saše Furtule, obišao je juče crkvu u ovom naselju čija je izgradnja u završnoj fazi, a zatim radove na probijanju puta Ilićevo-Maršić koji su u toku.

Obradović je rekao da lokalna samouprava u Kragujevcu podržava dobar primer saradnje Crkvenog odbora i mesne zajednice kakav slučaj je u Ilićevu gde su rezultati te saradnje jasno vidlji.

– Ilićevo je dobilo crkvu, gde su radovi na izgradnji u završnoj fazi, a mi smo tu da podržimo ovakve dobre primere u meri u kojoj nam uslovi to dozvoljavaju. Za izgradnju crkve Svetog apostala Tome u Ilićevu, koja je počela u jesen 1999.godine, grad je izdvojio 200 hiljada dinara. Svi smo svesni teške finansijske situacije i naravno da u dogovoru sa sveštenicima SPC i Šumadijske eparhije, i pojedinačno sa sveštenicima, čiju energiju podržavamo, jer vidimo da je nekome iskreno stalo do toga da ima jedno ovako lepo zdanje, Grad je pomogao izgradnju ove crkve a nastavićemo da gradimo naše svetinje, i to je naša jasna politika – rekao je Obradović.

U Ilićevu su u toku i radovi na sređivanju puta ka Maršiću. U dogovoru saveta građana ove dve mesne zajednice, uz podršku lokalne samouprave, počeli su radovi na probijanju puta Ilićevo-Maršić u dužini od oko 600 metara.

Kako je rekao predsednik Saveta građana Mesne zajednice Ilićevo Saše Furtule svi su ovaj posao prepoznali kao važan, zajednički, zadatak jer se i meštanima Ilićeva i Maršića omogućava da do svojih njiva, šuma i komšija, stignu daleko brže i bezbednije.

– Trenutno je u toku prva faza radova koja obuhvata rad buldožera a onda će u drugoj fazi uslediti nasipanje i valjanje ovog puta. Na taj način omogućićemo da ovim putem uskoro prolaze ne samo poljoprivredene mašine nego i automobili – istakao je Furtula.

2 KOMENTARI

  1. Da li se ovo meni pričinjava – Dušan po svom ličnom predstavljanju sebe kao ,,ATEISTA PO OPREDELJENJU” ,obilazi naše svetinje (crkve i manastire) i predstavlja sebe kao tobože vernika ….Oprostimu bože ne zna više ni šta je pričao, ni šta danas priča a po najmanje šta radi !!!
    p.s. Ova naša svetinja u Ilićevu zahteva dodatno okađenje i osveštanje a zbog bogohulnika koji je poseti…

  2. Obradovicu, koju slavu slavis? Zar ti nisi ateista kako si se javno hvalio? Gde se spominju svetinje u tvojoj politici? Prosvetli nas sveti Dusane!

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime