Obezbeđen prostor za osobe sa invaliditetom u Lapovu

0
601

Kada su privatizacijom Autobuske stanice u Lapovu, pre dve godine, ostali bez prostorija za rad, bio je to najtužniji momenat za oko 20 osoba sa invaliditetom. Njima su druženje i radionice u zajedničkoj prostoriji bili, uglavnom, jedina prilika za izlazak iz kuće.

I posle dvogodišnje pauze, zahvaljujući pomoći opštine Lapovo,  ponovo je obezbeđen  adekvatan prostor za rad „Zore“, udruženja za pomoć osobama sa invaliditetom.

Opština je kroz program dotacija nevladinim organizacijama obezbedila sredstva za najam prostorije. U pomoć su se uključili i humanih ljudi, poput  Ivana Ilića, Nikole Mujkovića i  Uroša Tomića, koji su pomogli da se prostor adaptira i opremi.

„Ne mogu da sakrijem radost. Ovo je veliki dan za sve nas u „Zori“ koji funkcionišemo kao velika porodica. Za ove dve godine neprestno su me zvali i korisnici i roditelji, i uvek sa istim pitanjem „Kad ćemo opet imati prostoriju za druženje?“ Odmah po otvaranju prostora, organizovali smo edukativno-inkluzivnu radionicu, koja je izazvala neopisivu radost i zadovoljstvo naših korisnika. Položaj osoba sa invaliditetom je svuda težak, a posebno u malim sredinama gde nema sadržaja namenjenih ovoj populaciji. Zato je od neprocenjivog značaja da bar imaju svoju prostoriju u kojoj će se družiti, slikati, pevati, slaviti rođendane, radovati“, kaze Slađan Stanisavljević, predsednik lapovačkog udruženja „Zora“.

Oni će, ubuduće, ovaj prostor koristiti zajedno sa Kolom srpskih sestara iz Lapova.

U „Zori“ neprestano ističu da su otvoreni za nove članove i volentere, ali i za sve one koji mogu da pomognu da „nevidljivi  ljudi“ iz njihovog okruženja dobiju zasluženi kolač sreće.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime