Obeležen Školski sportski dan

0
3248

Sportskim pozdravom predsednika Saveza za školski sport Dragana Đorđevića upućenim učesnicima manifestacije upriličenoj na trgu ispred Gradske uprave povodom Školskog sportskog dana, u prisustvu člana Gradskog veća za sport Predraga Stevovića, prosvetnog savetnika Školske uprave Aleksandra Ivanovića, otpočele su sportske i edukativne radionice.

Ove godine u Školskom sportskom danu u druženju, uživanju i sportu, učestvovali su učenici do četvrtog razreda osnovnih škola ”Dragiša Luković Španac”, ”Jovan Popović” i ”Mirko Jovanović”.

“Program se sastoji iz kulturno-istorijskih i sportskih radionica. Učenici su sa učiteljima i turističkim vodičima obišli Milošev venac, a na platou ispred zgrade Gradske uprave održane su sportske radionice na plesnom, štap i kanap i atletskom poligonu. Ovo je na neki način uvod u sportsku sezonu školskog sporta jer od polovine oktobra počinju takmičenja na nivou škola koja traju do početka republičkih. Očekujem da ova sezona bude uspešnija od prethodne”, kazao je predsednik Saveza za školski sport Dragan Đorđević.

Ove godine od 23. do 30. septembra u više od 30 gradova Srbije, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije i Ministarstva omladine, Evropska nedelja sporta održava se peti put. U cilju promocije zdravih stilova života, sportskih aktivnosti, podsticaja učenja kroz sport i druženje, Školski sportski dan u saradnji sa Savezom za školski sport pored Kragujevca, održan je u Beogradu, Vršcu i Novom Pazaru.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime