Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv dijabetesa – kgPSA

0
1102

Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu (KgPSA), kao lokalna kancelarija Nacionalne asocijacije studenata farmacije Srbije (NAPSer), organizuje treću godinu zaredom projekat “Savetovanja pacijenata”. Ovogodišnja tema je “Diabetes mellitus tip 2 – bolest sa kojom se živi”. Cilj projekta je da se tokom studiranja predstavi budućim farmaceutima značaj veštine savetovanja, modele ponašanja u apoteci i značaj ličnog usavršavanja što za rezultat ima i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu svakog pacijenta.

Predavanje na pomenutu temu održaće se danas 09. novembra od 16h u amfiteatru Fakulteta medicinskih nauka na kome će eminentni stručnjaci iz ove oblasti približiti studentima, kao i opštoj javnosti, način na koji nastaje ova bolest, savremene načine lečenja kao i da predstavi jedan dan života osobe sa dijabetesom i sve probleme sa kojima se oni susreću.

Dan kasnije, 10. novembra, studenti će u sklopu organizovanih radionica moći da se oprobaju kao farmaceuti u virtuelnoj apoteci rešavanjem kliničkih problema iz prakse.

Kako se 14. novembra obeležava Svetski dan borbe protiv dijabetesa, KgPSA sprovodi akciju javnog zdravlja u TC Plaza 15. novembra od 16h. Akciju sprovodimo u saradnji sa udruženjima “Sportom protiv dijabetesa”, “Plavim krugom” i laboratorijom “BeoLab”. Zainteresovani prolaznici moći će da testiraju nivo glukoze u krvi, a naši najmlađi sugrađani učestvovaće u igricama koje imaju za cilj promociju zdravlja i značaja fizičke aktivnosti. Za one hrabrije koji budu učestvovali u našem kratkom kvizu znanja, “BeoLab” je omogućio 20% popusta za njihove usluge.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime