Obeležavanje međunarodog dana džeza u Čaurnici (VIDEO)

0
1121

Obeležavanje međunarodog dana džeza u Čaurnici

Na svom tridesetšestom zasedanju, UNESKO je pre nekoliko godina 30. april proglasio za međunarodni dan džeza. Od tada, širom sveta, ljubitelji ove vrste muzike obeležavaju ovaj dan. Tako će ove godine biti i u Kragujevcu gde će udruženje MATDE u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom i pedagoškom ustanovom „Nada Naumović“, a u okviru projekta Društveno – kulturnog centra Kragujevca (DKCK), nizom manifestacija obeležiti ovaj dan.

Ono što je najavljeno za dnevni deo programa 30. aprila je najpre dečija predstava „džez mališanima“ koja će se između 11 i 12 časova održati u predškolskoj ustanovi „Crvenkapa“. Potom, od 14 do 18 časova, poštovaoci ove muzike imaće priliku da učestvuju na bazaru gramofonskih ploča u Čaurnici, dok će se u Kutiji šibica Studentskog kulturnog centra, sa početkom u 17 časova, održati projekcija filma „Dama peva Bluz“ (Lady Sings the Blues).

U večernjem delu programa, od 20 časova, Kragujevčani će moći da uživaju u dobroj muzici u prostoru Čaurnice gde će samo za njih svirati: KG JAZZ ALL STARS, TI, FAFA I JA i FISH IN OIL.

Ulaz je besplatan.

Za one koji žele više informacija o samom projektu Društveno – kulturnog centra Kragujevca (DKCK), aktivisti MATDE-a priredili su i šesnaestominutni video klip koji Ritam Grada ovom prilikom premijerno prikazuje.

Stamenčić Slobodan

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime