NS: Kap polako preliva čašu

1
391

Predstavnici GrO Narodne stranke u Kragujevcu danas su predali zahtev gradonačelniku Nikoli Dašiću, u kojem zahtevaju od grada Kragujevca, kao osnivača JKP “Šumadija”  i koji u ovom preduzeću ima 100 odsto vlasničkog udela, da u što kraćem razumnom roku pokrene postupak promene obezbeđenja, po investicionom kreditu kod Adiko banke i da na taj način sačuva zgradu Gradske tržnice.

“Podsećamo građane da je JKP Šumadija Kragujevac d.o.o. zaključila Ugovor o dugoročnom kreditu dana 19. 07. 2019. godine na iznos od 5 miliona evra, na period od 10 godina, a obezbeđenje po tom kreditu je upravo zgrada Gradske tržnice. Smatramo da neuspešna rekonstrukcija Gradske tržnice ne treba da služi za političko nadmudrivanje, već nas poziva na odgovornost da spasimo grad od nekompetentnog i nedomaćinskog odnosa, kako predhodne tako i ove gradske vlasti, i da konkretnim predlozima i rešenjima budemo čuvari duha i tradicije Kragujevca. S obzirom na to da imamo inertnu i nezainteresovanu gradsku vlast, koja je jedino ažurna kada treba organizovati prevoz članova na političke skupove širom zemlje, dajemo gradonačelniku rok od 30 dana da odgovori šta je po ovom predlogu urađeno. U suprotnom, Narodna stranka će biti prinuđena da promeni način svog budućeg delovanja i nastupanja, jer je stanje u kojem se grad nalazi alarmantno, činjenjem i nečinjenjem aktuelne gradske vlasti, te se mora nešto hitno preduzeti”, saopšteno je iz Narodne stranke.

1 KOMENTAR

  1. Koja bre zgrada Tržnice!? Pa koga to gradskoj vlasti zanima? To im nije više ni u malom mozgu. Prvo će oni da se usele u zgradu nekadašnjeg Okružnog suda u centru grada, pa onda ide sve ostalo. To “sve ostalo” podrazumeva rasturanje gradske imovine (kao što je rasturena zgrada Tržnice) pa onda i njena prodaja (ako ima neku cenu i može da se proda). Sigurno će se pojaviti neki kupac kome ne smeta što je u pitanju spomenik kulture i što zakon ne dozvoljava njegovu prodaju. Pare u Srbiji predstavljaju jači argument od Ustava i zakona, a naprednjačka horda u Kragujevcu je prilično alava.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime