NS: Da li je za rekonstrukciju pijace potrebna motka?

3
871

Narodna stranka ponovo ukazuje na nesposobnost gradske vlasti i najoštrije osuđuje najnoviju bahatost izvođača radova na prostoru Gradske pijace. 

Saopštenje Gradskog odbora Narodne stranke u Kragujevcu prenosimo u celosti:

“Posle bruke sa “replikom” kuće Đure Jakšića, krajnje sumnjivim rešenjem za kupole muzeja 21.oktobar, prekrečenim starim mostom na Lepenici, stigli smo do urušavanja jednog od simbola grada, zgrade Zelene pijace, zbog izgradnje garaže za 53 automobila u srcu starog dela grada!  Podzemna garaža pored toga što je u plavnom području ispod nivoa Lepenice, ne može zadovoljiti ni broj automobila za zaposlene.

Razumemo da se nezgode mogu desiti, ali pored višestruke apsurdnosti samog projekta, jedan od izvođača, “Preduzeće za trgovinu i usluge Eurodomus doo Lazarevac”, jedva da ima dve godine rada u građevinarstvu. Uprkos tome povereno mu je zdanje u centru Miloševog venca, koje je pod zaštitom države.

Pitamo se, posle svega, u čemu se sastoji ova zaštita?

Da li je u ovom prostoru na delu istorijski, urbanistički, estetski, poslovni kriminal? Prostor gde je planirana ova besmislena garaža je takođe u neposrednoj blizini spomenika Palim Šumadincima tako da se ovim potezom gradske vlasti dovodi u pitanje i spomenik našim precima koji su se dva veka borili za oslobođenje Srbije.

Da li ćemo čekati da se i ovaj spomenik uruši? Možda će ga „država“ zaštititi? Da li je sledeća na redu za rušenje zgrada bioskopa Radnički?

Neodgovornost koja je sada ispoljena dodatno je pojačana izjavom gradskog većnika za kulturu Miljana Bjeletića, profesora harmonike, koji bez stručne konsultacije izjavljuje „šteta nije velika i zgrada će biti dovedena u stanje u kojem se bila“

Narodna stranka poziva građane da odbranimo naš grad i našu prošlost traženjem odgovornosti za lice koje je dalo i potpisalo saglasnost za izvođenje radova i zahtevom da se momentalno obustave radovi po ovim pogubnim planovima.

Posle svih arhitektonskih skandala u poslednjih nekoliko godina, verujemo da će nam ubrzo biti neophodno i osnivanje Kriznog štaba za očuvanje kulturne baštine, koji bi sprečio dalju devastaciju našeg grada”, poručuju iz Narodne stranke.

3 KOMENTARI

  1. Rodjeni sam kragujevcanin, sesto koleno. Tuzno je sto se sve ovo dogadja u mom rodnom gradu. Da li znate zasto? Pa zato jer jer u ovom gradu ima svakakvog sljama samo nema kragujevcana. E taj sljam rusi svu lepotu starog Kragujevca. Verujem da to cine iz neznanja i nepostojanja osecaja za lepim starim vrednostima. Znam da sam manjina u ovom gradu jer ovde vlada vecina dosla sa visoravni i planina. Zato su nasa deca morala da odu iz ovog grada i da tamo negde budu dodjosi prvog kolena.

    • Poštovani Jovane, ja sam jedan od tih što je sišao sa planine i ponosan sam na to. Da ti javim da u prethodnoj vlasti u gradu Kragujevacu od gradonacelnika, predsednika skupštine do javnih i gradskih preduzeća do bolnice svi Kragujevcani minimalno šest kolena. Znači to da Vi sami Kragujevcani s&ebali sve u Kragujevacu a ne mi sa planine. Pozdrav

  2. Zato sto SNS vlada to je problem mazu sendvice krezuboj sirotinji koju ce na kraju da pobiju
    Peru pare gde god stignu na gradilistima rade ljudi koji su po 50-70 godina 3-5 radnika u vrh glave mazu i fuserisu a naplacuje se kao da rade eksperti.Most na Lepenici posle prve kise na stazi za pesake bara do bare nisu cak ni uradili stepenik za invalide toliko o strucnosti itd.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime