NS: Bez kazne za loše poslovanje JKP “Šumadija”

0
482

Povodom završetka konkursa za izbor direktora JKP “Šumadija” saopštenjem za javnost oglasila se Narodna stranka u Kragujevcu.

U saopštenju Nardone stranke ističe se da komunalni sektor direktno utiče na kvalitet života stanovnika Kragujevca, a da lokalna vlast čelu sa Srpskom naprednom strankom nije dovoljno vodila računa o ovom sektoru već se, po svemu sudeći, vodila željom udovoljavanja ličnih interesa.

“Kao dokaz tome imamo situaciju da je čak i sud potvrdio da je Nemanja Dimitrijević nezakonito izabran na funkciju 2017. godine jer nije ispunjavao uslove iz konkursa, ali ga to nije sputalo da na toj poziciji ostane do kraja svog mandata. Kako se to odrazilo na poslovanje i rad preduzeća možemo videti na primeru prezaduženosti JKP Šumadija, milionskoj „investiciji“ u ekološku garažu čija popunjenost još uvek ne prelazi četvrtinu kapaciteta a koja je predviđena da samu sebe otplati, rekonstrukciji pijace Centar čijeg oštećenja smo svi svedoci, neiskorišćenog novca za izgradnju autobuskih stajališta”, navode u Narodnoj stranci.

Posledice ovakvog nedomaćinskog poslovanja, tvrde u NS, trpeće i generacije koje dolaze.

“A da li je najveća kazna za loše poslovne poteze samo to što neko neće biti izabran na novu funkciju govori i podatak da bezmalo godinu dana od podnošenja krivične prijave koju je Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu podneo protiv Nemanje Dimitrijevića i dva NN lica zbog urušavanja dela objekta stare Tržnice 17.jula 2020. godine nemamo zvanične informacije o tome da li je pokrenut krivični postupak ili je prijava odbačena. Jedina informacija jeste je tužilaštvo iz Kragujevca predmet prosledilo Posebnom odeljenju Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu. Pozivamo nadležne u gradu Kragujevcu da poštuju struku a ne stranačke interese i na čelo JKP Šumadija postave profesionalca a ne stranačkog poslušnika”, isitiče se u saopštenju Narodne stranke.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime