NS: Aleksić da podnese ostavku

0
788

Narodna stranka u Kragujevcu smatra da su izbori za Savete mesnih zajednica protekli u senci veoma male izlaznosti građana i da su obilovali brojnim kršenjima izbornih procedura.

“Narodna stranka je upozoravala na besmislenost pomenutih izbora obzirom da su se pokazala kao tačna predviđanja da će vladajući Srpska napredna stranka upotrebiti sve resurse kako bi ostvarila pobedu na ovim izborima, u skladu sa autoritarnom poretkom režima da od svake mesne zajednice, pa do opštine i grada u Srbiji, na njihovom čelu budu partijski poslušnici”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

U toj stranci navodne da, kako su na pomenutim izborima učestvovali kandidati koji su članovi koalicionih partnera SNS-a u lokalnoj vlasti, pre svega, sa liste „Pokret „300 Kragujevčana i Pokret Volim svoje selo – Dušan Zeka Aleksić“, nosilac liste i lider Pokreta „300 Kragujevčana“ treba da istupi iz lokalne vlasti i podnese ostavku na položaju Gradskog većnika za obrazovanje.

“Imajući u vidu da su na izborne nepravilnosti ukazivali i istaknuti članovi njegovog pokreta, neophodno je da se od ovih negativnih političkih pojava jasno distancira i njihov lider. Biti više od godinu dana koalicioni partner u vlasti sa strankom koja galopirajućim putem ruši sve institucije u društvu i uništava politički život sasvim je dovoljan period da se uoči da sa takvim ljudima ne može biti plodotvorne saradnje u pogledu lokalnog razvoja, pri čemu se takvim delovanjem daje samo legitimitet pomenutim destruktivnim procesima u društvu”, navode u Narodnoj stranci.

Kako ističu u toj stranci, uvažavajući odličan rezultat koji je Pokret na čelu sa njihovim liderom Aleksićem postigao na prošlogodišnjim lokalnim izborima, kao i ceneći njegove liderske osobine i energiju, “smatramo da je krajnje vreme da se napusti lokalna vlast i da se pridruže u opozicionoj borbi”.

“Kako je pomenuti rezultat ostvaren na opozicionoj platformi i obećanju građanima da se neće ući u lokalnu vlast sa SNS-om, smatramo da i moralna odgovornost nalaže Aleksiću da napusti gradsku vlast i da se svrsta u antirežimski blok”, zaključuju u Narodnoj stranci.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime