Novinarku Labović vređaju na društvenim mrežama

1
1401

b92

Novinarka B92 Zlatija Labović iz Kragujevca dobija uvrede putem društvenih mreža od onih koji se ne slažu sa kaznom koju je Gašić, zbog onoga što je uradio, morao da podnese ostavku, saopšteno je uz televizije B92 za koju ona radi.

Glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić naveo je u saopštenju da je novinarka Labović prvo bila žrtva seksističkog komentara ministra odbrane Bratislava Gašića, a potom žrtva uznemiravanja onih koji se ne slažu sa odlukom da ministar Gašić zbog tog komentara bude smenjen.

“Kao kuća za koju Zlatija Labović izveštava, smatramo da je naša obaveza, ali i obaveza stručne javnosti, da reagujemo u situaciji u kojoj se naša koleginica novinarka dva puta nalazi u ulozi žrtve”, naveo je B92.

Navodeći da je Srbija zemlja u kojoj jednom mesečno bar jedan novinar pretrpi nasilje i u kojoj novinari imaju policijsko obezbeđenje, jer im je ugrožena bezbednost, Matić ističe da se novinarki Zlatiji Labović mora sačuvati bezbednost, a novinarstvu nezavisnost.

1 KOMENTAR

  1. Zbog uloge prve novinarkine žrtve ministar će biti smenjen (nadam se), a što se tiče drušvenih mreža u cilju bezbednosti novinara i njihove nezavisnosti ukinuti (zabraniti, cenzurisati ili ….) društvene mreže.Tada će biti društvo demokratsko a ne kao sada da svako može da piše i objavljuje šta hoće.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime