Novi uspesi mladih igrača BK RAVENS KG

0
198

Mladi članovi BK Ravens KG se i sa poslednjeg ovogodišnjeg takmičenja, Prvestva Srbije za juniore, vraćaju u Kragujevac sa medaljama.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom na Prvenstvu Srbije za juniore 2020 u Beogradu je nastupilo samo troje igrača BK RAVENS KG: Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović i Lana Dramićanin.

Njih je predvodio trener Andreja Todorović, a Jovana Maksić je sudila na ovom završnom turniru u 2020.godini.

Svi igrači su opravdali očekivanja i u Kragujevac doneli medalje.

Najuspešniji je bio Aleksandar Jovičić koji je osvojio bronzane medalje u sve tri kategorije igrača do 19godina, u muškom dublu sa Igorom Jovanovićem klupskim kolegom, u mešovitim parovima sa Marijom Sudimac (Kruševac), kao i u singlu

Lana Dramićanin je nastupala u kategoriji igračica do 15 godina i postigla je ogroman uspeh osvajanjem srebrne medalje i drugog mesta u kategoriji ženskih dublova sa Katarinom Rakić iz Petrovca na Mlavi.

Uz nastupe u svojoj U15 kategoriji, Lana je debitovala i u Mešovitim parovima kategorije igrača do 19 godine sa Igorom Jovanovićem gde je upisala i prvu pobedu i plasman u 1/4 finale.

Uspeh je veći imajuči u vidu činjenicu da su dečaci iz Kragujevca bili primorani odlukom Badminton saveza Srbije da igraju u U19 kategoriji, jer ove godine nije bila organizovana kategorija igrača do 17 godina kojoj oni pripadaju.

I pored toga, Aleksandar je u Mešovitim parovima bio na korak od plasmana u finale sa sjajnom Marijom Sudimac, gde su zaustavljeni posle 3 odlična seta u 1/2 finalu od Sergeja Lukića i Sare Lončar iz Kruševca konačnim rezultatom 1:2 (21-7, 22-24, 16-21).

Takođe, u Muškim parovima on i Igor su propustili priliku za osvajanjem srebrne medalje nakon neizvesnog meča protiv Sergeja Lukića i Miloša Dmitrovića u kojem su odlučivali detalji i koncentracija uz konačni rezultat 0:2 (18-21, 22-24).

“Zadovoljni smo igrom svih naših igrača, malo su nas i povrede omele da pružimo više na terenu ovoga puta. Iako su nam svi protivnici na terenu po pravilu više nego poznati, ovo će biti još jedno veliko iskustvo za dalji igrački napredak u narednom periodu. Sada nam predstoji analiza sjajnih rezultata u ovoj godini koja je bila veoma specifična, kraći odmor tokom praznka i potom se vraćamo na teren sa željom da u 2021.godini svi budemo zdravi i u mogućnosti da još više treniramo i učestvujemo na još većem broju turnira”, Izjavio je Andreja Todorović predsednik UO BK RAVENS KG i glavni trener u klubu iz Kragujevca.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime