Novi uspeh članova BK RAVENS KG

0
216

Na turniru “Croatia Valamar junior open international 2021” kragujevački Badminton klub Ravens KG i Srbiju predstavljali su Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović.

Srpski igrači bili su na visini zadatka na jednom od najbolje organizovanoh turnira Svetskog juniorskog kupa, koji je u novom terminu, od 8. do 10. oktobra 2021. održan u Dubrovniku. Razlog za zadovoljstvo prikazanim u Hrvatskoj nalazi se i u činjenici da su naši reprezentativci pokazali visok kvalitet koji je rezultirao osvajanjem čak tri medalje.

Aleksandar Jovičić i Sanja Perić se iz prelepog hrvatskog grada vraćaju sa najsjajnijim odličjem. Oni su u mešovitim parovima do trofeja stigli kroz tri veoma neizvesna meča u kojima su u odlučujućim trenucima uspevali da razliku naprave u svoju korist. U četvrtfinalu su bili bolji od Slovenaca Perič Marovt/Matovič (2:1), a u polufinalu su istim rezultatom bili bolji od drugih nosioca Faltes/Šmidt iz Luksemburga. Poslednjeg dana turnira sve je bilo spremno za veliko srpsko finale, gde su Jovičić i Perićeva savladali Viktora Petrovića i Ninu Bogdanović rezultatom 2:1 (21:19; 20:22; 21:16).

Predsednik i glavni trener BK RAVENS KG Andreja Todorović je izrazio ogromno zadovoljstvo učinjenim.

„Sjajan nastup oba igrača iz Kragujevca. Naravno, Aleksandar Jovičić je ostvario istorijski uspeh u mešovitim parovima sa svojom partnerkom Sanjom Perić gde je došao do zlatne medalje na svom debiju u ovom rangu nadmetanja. Izuzetno nam je drago što je uspeo da dokaže svoj ogroman talenat i potencijal, a verujemo da će u narednom periodu i Igor uspeti da zajedno napreduje sa svojim dubl partnerom”, kazao je Todorović.

Zadovoljstvo prikazanim nije krio ni Aleksandar Jovičić.

“Moji utisci o turniru su isključivo pozitivni. Iako smatram da sam u singlu mogao bolje da se pokažem, svojom igrom tokom čitavog turnira sam zadovoljan. Organizacija turnira je bila odlična i veoma mi je drago što sam imao priliku da učestvujem na takvom turniru. Takođe, pored odličnih mečeva koje smo igrali i gledali, našli smo vreme i za razgledanje prelepog Dubrovnika, zbog čega mi je posebno drago“, ističe Jovičić.

Oba kragujevačka takmičara, Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović, nastupili su u singlu u kojem se nisu proslavili pošto su odmah na startu poraženi. U muškim parovima su pružili znatno bolju igru, a to pokazuje i rezultat. Porazili su Slovence, Jana Krumpaka i Ziga Podgoršeka 2:1 (17:21, 21:18, 21:19). U četvrtfinalu su poraženi od francuskog para (drugi nosioci) 0:2 (15:21, 17:21).

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime