Novi kilometar asfalta u Vučiću

0
895

Zaselak Rupa u račanskom selu Vučić dobio je novi asfaltni put. Dužina puta je oko jednog kilometra, a radovi na asfaltiranju u iznosu od 17 miliona dinara finansirani su iz budžeta opštine Rača.

Put je izuzetno kvalitetno urađen, a podatak da je finansiran iz opštinskog budžeta, je samo dokaz da domaćinski gazdujemo lokalnim budžetom i da, pored krize, uspevamo da poboljšamo standard ljudi u našoj opštini“, rekao je Aleksandar Senić, član Opštinskog veća opštine Rača.

Senić je dodao i to da je čitava ova godina bila krizna, da je zbog toga i smanjen intenzitet izgradnje novih puteva, ali da se u narednoj očekuje mnogo više radova na putnoj infrastrukturi.

U ime meštana zaseoka Rupe, veliko zadovoljstvo zbog novog asfalta izrazio je Srećko Radunović, prdesednik MZ Vučić. Prema njegovim rečima sreća meštana ovog kraja je veća ako se uzme u obzir i podatak da su na asfalt čekali više od 35 godina.

Nenad Savković, predsednik opštine Rača, ističe da u lokalnoj samoupravi brinu o ravnomernom razvoju svih mesnih zajednica, ali i o tome da se deci na selu obezbede što bolji uslovi za život. U ovom delu Vučića ih ima u velikom broju

i to je, prema rečima Savkovića, i bio jedan od razloga za ovu investiciju.

Vučić je pored asfalta nedavno dobio i mogućnost priključka na gas. Ima svoju školu i vrtić, a u toku je druga faza završetka radova na Domu kulture.

 

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime