Nova snaga: Zadržimo mlade u Kragujevcu

6
1491

Nova snaga logo

Udurženja građana “Nova snaga” smatra da je neophodno mladima stvoriti uslove da, nakon završetka školovanja, ostanu da žive i rade u Kragujevcu.

U saopštenju dostavljenom medijima NS ističe da mladi Kragujevčani nakon završene srednje škole odlaze na studije u Beograd, Novi Sad, Niš i druge gradove, nakon čega se većina njih odlučuje da tamo i ostane.

Razlog za tako nešto, smatraju u NS, je velika nezaposlenost, odnosno nemogućnost mladih da se nakon završenog fakulteta zaposle u Kragujevcu.

“Zato je danas više od 20.000 Kragujevčana evidentirano na listi nacionalne službe za zapošljavanje, dok je u realnosti taj broj znatno veći”, ocenjuju u udurženju “Nova Snaga”.

“Nova Snaga”, kako se ističe, želi da podstakne mlade da nakon završenih srednjih škola i fakulteta ostanu da žive, rade i stvaraju u Kragujevcu.

“Neophodno je mlade ohrabriti da realizuju svoje ideje, omogućiti im stručna usavršavanja u kompanijama, podsticati preduzetništvo, pomoći mladima dok ne pronađu posao da se razvijaju intelektualno. Mladi su pokretačka snaga ne samo ovog grada, već i društva u celini”, navedeno je u saopštenju.

Zato, mlade treba aktivirati i pomoći im da prepoznaju svoje kvalitete i daju ih na raspolaganje svom rodnom gradu.

Cilj Nove Snage je da ponudi konkretna rešenja problema sa kojim se svi mi susrećemo svakoga dana a jedna od velikih i ključnih zadataka je rešavanje problema mladih, njihov razvoj, mogućnost zapošljavanja i povratak u grad gde su rođeni i napravili prve korake.

 

6 KOMENTARI

  1. Ova deca su spas! Ako se kandiduju za njih glasam. Dosta mi je Toma, Vučića i druge lopovske bagre. A ni gradska vlast nije mnogo bolja. Konačno neko nov.

  2. Deluje ozbiljno prica ove Nove snage.
    Mada pola grada prica da su Verkovi pola Raletovi, nadam se da su svoji.
    Vreme ce pokazati ali im nece biti tesko da budu jaci od ovih sa 200 glasova (ds,spo,ldp i slicni..) koji sad cerupaju Verka za funkcije.

  3. A sto ne pise ko su ovi ljudi, ko su osnivaci, ko su finansijeri? To sve kaze da li je ili nije politicka pozadina. Koliko juce je bio onaj KG Polis za koji se od starta videlo da je Verkova ekipa, a pre toga ona Omladina Kragujevca G17 i sl.

  4. Posle zavrsenih fakulteta i po 5 do 6godina cekanja na posao mladi se odlucuju da napuste svoju zemlju zato sto ovde ne prepoznaju kvalitet i strucnost vec se zaposljavnje vrsi po politickoj liniji. Jos jedan od razloga sto napustaju zemlju je i taj da nas obrazovani mladi strucni kadar dobija ponude iz inostranstva gde prepoznaju strucnost i cene znanje koje nasi mladi ljudi sticu tokom godina skolovanja i svaka normalna zemlja zeli da ima takve zaposlene, samo kod nas rade polupismeni ili nepismeni ili nedovoljno obrazovani za poslove za koje su angazovani. Tako da ako zelite da vam mladi ostanu u zemlji moracete mnogo da radite natome.

  5. Ne verujem da mladi odlaze u Niš, tamo je gora situacija nego ovde. Realno samo Beograd i Novi Sad su mesta koja mogu da ponude nešto viši kvalitet života, nego Kragujevac, ali ja moj Kragujevac ipak ne bih menjao ni za šta (osim ukoliko bi se odlučio za odlazak u inostranstvo, ali to je veće druga priča).

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime