Nova snaga: Nova vlast, stari privesci

1
1266

Nova snaga logoUdruženje građana Nova snaga povodom promene vlasti u Kragujevcu oglasilo se saopštenjem za javnost.

Kragujevac je danas dobio novu skupštinsku većinu koju predvodi Srpska napredna stranka. Birači te, u državi trenutno vodeće političke opcije, očekuju promene na bolje, stabilizaciju prilika u gradskom budžetu, efikasniji rad javnih službi i preduzeća, ocenjuju u tom udruženju.

„A od koga to očekuju? Više od polovine nove skupštinske većine čine odbornici koji su je i do sada predstavljali, samo su promenili stranu, umesto ZZŠ sada su se priklonili SNS-u. Kako boljitak da iko očekuje od kadrova koji su na vlast došli na listi sa imenom lidera Zajedno za Šumadiju i, koliko do juče, bili njegovi najbliži saradnici?“, pitaju se u NS.

U ovom udruženju takođe postavljaju pitanje ko da se nada da SPO može da učini nešto više nego što je to činio do sada kada im je „strateški interes bio domoći se fotelje i u njoj što duže ostati?“

„Ili očekivati nešto od LDP, PUPS, Jedinstvene Srbije, SPS… Sitne stranke sa po nekoliko stotina glasova, a apetiti ogromni! Nažalost ne oni koji građane stavljaju u prvi plan, koji se vode opštim interesima, već kako što bolje unovčiti i lično iskoristiti blagodeti vlasti“, navode u saopštenju NS i dodaju da je očigledno da takvim strankama nije ni važno ko je partner u tom poslu.

„Novu vlast pozivamo da hitno, preko republičkih organa, raspiše izbore. Da vidimo kako građani cene preletače i koliko je građanima potrebna nova opcija. Na tim izborima Nova snaga, kao grupa građana, ponudiće nedvosmislene ideje, viziju drugačijeg i boljeg Kragujevca, politiku borbe za sve Kragujevčane, a ne lične privilegije i bogaćenje“, zaključuju u udruženju Nova snaga.

1 KOMENTAR

  1. Nažalost ti “privesci” su nezaobilazan deo srpskog političkog kolorita. Naše društvo je toliko tragično podeljeno, da naprosto nijedna stranka ne može, ne sama, već ni uz saradnju jednog ili dva partnera, da oformi vladu. Sutra kada se i ova vlast promeni “privesci” će ostati, samo što ih ta nova vlast više neće tako zvati (postaće “partneri”)

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime