Nova sednica Skupštine grada u petak

0
1737

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, zakazao je danas petu redovnu sednicu gradskog parlamenta za petak, 30. decembar.

sednica-sg

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o načinu utvrđivanja cene za otuđenje, zakupnine i doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Obrazloženo je da se ova odluka donosi kako bi se precizirali kriterijumu, iznosi i postupak umanjivanja, odnosno oslobađanja plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta kao vid investicionog podsticaja za ulaganje u grad Kragujevac.

Pred odbornicima će se naći i Predlog odluke o izmenama Odluke o osnivanju Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ kojom se menja sedište centra koje će ubuduće biti u ulici Čika Matinoj broj 5. Delatnost centra je dodatno definisana, a odlukom je predviđeno da će ubuduće Skupština grada davati saglasnost na izveštaje o radu centra, jer je po dosadašnjoj praksi samo bio u obavezi da pošalje izveštaj Skupštini grada.

Skupština grada će razmatrati programe poslovanja javnih preduzeća za 2017. godinu.

U okviru tačke Predlozi akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja naći će se Predlog rešenja o prestanku funkcije v.d. direktora JKP “Niskogradnja“ Vukoja Radovanovića i ponovno imenovanje na tu funkciju do izbora novog direktora.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime