Nova odbornička grupa u Skupštini grada, usvojeni i programi poslovanja javnih preduzeća

1
2777

Na poslednjoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada Kragujevca najviše polemike vođeno je o promeni dvoje odbornika koji su do sada bili u Demokratskoj stranci i programima poslovanja javnih preduzeća.

sg

Dosta polemike vođeno je oko ostavki starih i imenovanja dvoje novih odbornika koji su u Skupštini grada do sada nastupali u okviru Demokratske stranke. Umesto Zorana Rajovića i Jasmine Predojević Simović odbornici su od danas Mioljub Stevanović i Suzana Đorđević. Skupština je obaveštena i da je formirana nova odbornička grupa „Jaka Šumadija“ koju čini petoro dosadašnjih odbornika Demokratske stranke, na čelu sa Dušanom Obradovićem.

novi-odbornici

U „starom jatu“ ostaju Jovana Jovanović i Branko Ristić, dok će Suzana Đorđević nastupati samostalno.

Iz opozicije, pre svega Zajedno za Šumadiju, čulo se da je po sredi jačanje vladajuće većine i ulazak bivših demokrata u vlast, po cenu izdaje građana koji su svoj glas dali drugačijoj politici.

sasa-m

“Možda bi SNS trebalo da objasni o čemu se radi. Jeste li imali pregovore sa Demokratskom strankom i da li ste izabrane kandidate DS, ljude koji predstavljaju politički ubeđene građane, glasače, birače te opcije, uspeli da na osnovu njihovih socijalnih nenamirenosti, lakomislenosti, apetita, ambicija, čega god, da izdaju sve one građane koji su glasali za Bojana Pajtića, Verka Stevanovića,  Zajedno za Šumadiju, Demokratsku stranku, pa da ispadne kao da su glasali za Radomira Nikolića i Srpsku naprednu stranku? To treba objasniti građanima Kragujevca, o čemu se radi”, rekao je odbornik ZZŠ Saša Milenić.

Gradonačelnik Radomir Nikolić replicirao je da postoji narodna izreka koja opisuje ovakve pojave.

radomir

“Ima ona stara narodna – ako ne možeš da ga pobediš, pridruži mu se. Kao što vidite svi su počeli da se pridružuju. Izvolite i vi, slobodno. Otvoreni smo za saradnju sa svima”, poručio je Nikolić sa skupštinske govornice.

milan-u

Šef odborničke grupe SPO Milan Urošević naglasio je da pojava promene “političkih dresova” i dodao da je barem dve trećine aktuelnih odbornika do sada “menjalo starne”. Dodao je da je ponosan što već treći mandat stoji na istom stanovištu i ne menja ni stranku ni politiku, veran je Srpskom pokretu obnove.

Skupština grada usvojila je programe poslovanja javnih i komunalnih preduzeća za narednu godinu. Opozicija je imala zamerke na trenutno lošu sitauaciju u, pre svega, komunalnom sektoru, a istaknuto je, da, na osnovu programa, mogu da se očekuju slični poblemi i naredne godine.

Takođe, odbornici opozicije smatraju da objedinjena rasprava o programima poslovanja više preduzeća ne dozvoljava kvalitetan rad.

Od prisutnih direktora jedino se prvi čovek „Čistoće“ Zoran Jovanović obratio odbornicima. On je rekao da je svestan da preduzeće na čijem je čelu poverene poslove ne obavlja dovoljno kvalitetno, ali i obećao da će tokom naredne godine siutacija biti mnogo bolja.

zoran-j

Većinom glasova odbornika Skupštine grada za zamenicu Zaštitnika građana Kragujevca imenovana je Vesna Stojadinović.

Odbrornici su usvojili i više odluka u oblasti usklađivanja i promena u osnivačkim aktima preduzeća i ustanova.

Doneta je odluka i o prdužetku radnog vremena ambulante Doma zdravlja u okviru fabrika FIAT Krajsler automobili Srbija.

Novi vršilac dužnosti direktora Gradske stambene agencije je, odlukom skupštinske većine, Živorad Stanković, dok dosadašnji Radiša Jeremić odlazi u penziju. Vršilac dužnosti direktora JKP „Niskogradnja“ i dalje će biti Vukoje Radovanović.

1 KOMENTAR

  1. Uroševic i Spo su brzo zaboravili Beloševac i onu bruku sa glasovima…..Kad si tako jak što na izbore nisi izašao samostalno ???

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime