Nikolić u subotu stiže u Kragujevac

0
953

goran-nikolic-3

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić je do danas istrčao 20 maratona, od 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi postavio novi Ginisov rekord.

U subotu, u okviru ovog jedinstvenog i ekstremnog atletskog poduhvata, Nikolić iz Smedereva stiže u Kragujevac. Organizatori maratona pozivaju sugrađane da na trgu kod Krsta između 11.30 i 12.00 sati dočekaju Nikolića i svojim prisustvom uveličaju završetak 22. etape.

Nikolić je, da podsetimo, u obaranje Ginisovog rekorda krenuo 3. septembra, u pratnji svog tima svakog dana trči 42 kilometra i 196 metara do jednog od 55 gradova u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Završnica maratona biće u Budvi, 27. oktobra. Cilj ovog maratona je prikupljanje sredstava za nabavku sportske opreme i rekvizita za korisnike Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane i sportsite koji žele da se uključe u deo maratona i trčanjem sa Goranom podrže ovu humanitarnu akciju, da se prijave na telefon 065/8000285 ili na e-mail maratonzaginisa@gmail.com.

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite vaše ime